Movie Player Pro ActiveX Control

Movie Player Pro ActiveX Control 12.5

Windows / Viscom Software / 708598 / Целосни спецификации
Опис

Movie Player Pro ActiveX Control е моќен медиа плеер дизајниран за програмери на Windows на кои им е потребен напреден медиа плеер со можности за преклопување на текст и слика. Овој софтвер поддржува популарни видео/аудио формати вклучувајќи MP4, WebM, AVCHD, F4V, FLV, SWF, MKV, DIVX, VOB, MPEG2, AMR, MOV и многу повеќе. Компатибилен е со програмски јазици како што се c#,c++, vb.net, vb, delphi и vfp.

Една од уникатните карактеристики на Movie Player Pro ActiveX Control е неговата способност да ги чита метаподатоците за ротирање на видеото и да го прикажува видеото во пејзаж или портрет. Оваа функција е корисна при репродукција на видеа снимени со помош на мобилни уреди како што се iPhone.

Друга импресивна карактеристика на овој софтвер е неговата поддршка за чекор наназад и чекор напред рамка по рамка. Ова им овозможува на програмерите лесно да се движат низ нивните видеа рамка по рамка.

Movie Player Pro ActiveX Control исто така поддржува емитување видео и аудио сигнали на Decklink картичките. Дополнително, обезбедува детални информации за видеото/аудиото што се репродуцира, вклучително и видео бит-стапка, аудио бит-стапки, аудио канали, брзина на аудио примероци, брзина на слики, ширина на видео, висина на видео, име на контејнер, име на видео кодек итн.

Овој софтвер, исто така, поддржува репродукција на стриминг MP4/MOV видеа од URL-адреси додека обезбедува информации за процентот на бафер, достапните податоци за големината на датотеката и стапката на преземање (Забелешка: треба да се купи приклучок за стриминг MP4/MOV).

Програмерите можат да ги искористат предностите на вклучените кодови за примероци кои вклучуваат примероци c# 2019/2015, примероци Vb.Net 2019/2015, примерок од Visual Basic 2003, примерок Visual C примерок Visual Foxpro примерок од Delphi примерок на веб-страница. Movie Player Pro ActiveX Control е компатибилен со кој било програмски јазик што поддржува ActiveX (Пристап до Visual C Visual Basic Visual Foxpro Delphi. Net).

Како заклучок, Movie Player Pro ActiveX Control нуди широк опсег на функции што го прават идеален избор за програмерите на Windows кои бараат напредни способности за медија плеер. Неговата компатибилност со различни програмски јазици го прави достапен за поширока публика, додека неговата поддршка за популарни аудио /видео форматите обезбедуваат беспрекорна интеграција во постоечките проекти.

Целосни спецификации
Издавач Viscom Software
Страница на издавачи http://www.viscomsoft.com/
Датум на издавање 2020-04-03
Датум на додавање 2020-04-03
Категорија Алатки за програмери
Под категорија ActiveX
Верзија 12.5
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows Vista, Windows 98, Windows Me, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 2
Вкупно преземања 708598

Comments: