KGB Archiver 2

KGB Archiver 2 2.0 beta 2

Windows / Tomasz Pawlak / 239430 / Целосни спецификации
Опис

KGB Archiver 2 - Крајната бесплатна алатка за ZIP

Дали сте уморни од користење на обемни и бавни zip алатки кои заземаат премногу простор на вашиот компјутер? Дали сакате бесплатен зип софтвер кој може да ги компресира вашите датотеки до најмала можна големина без да го загрози нивниот квалитет? Не гледајте подалеку од KGB Archiver 2!

KGB Archiver е моќна и ефикасна алатка за компресија која може да ги компресира датотеките до неверојатно мала големина. Со својата висока стапка на компресија, тој е еден од најдобрите бесплатни софтвери за zip достапни на пазарот денес. Оваа алатка е дизајнирана за оперативни системи Windows и спаѓа во категоријата Услужни и оперативни системи.

Она што го прави KGB Archiver издвоен од другите алатки за компресија е неговата способност да компресира големи датотеки во помали без губење податоци или квалитет. Користи напредни алгоритми за да го постигне овој подвиг, што го прави идеален за корисници кои треба да складираат големи количини на податоци во ограничен простор за складирање.

Едно нешто што вреди да се забележи за KGB Archiver е тоа што бара повисоки хардверски барања во споредба со други слични алатки. За да работи непречено, вашиот компјутер треба да има брзина на такт од најмалку 1,5 GHz и 256 MB RAM. Сепак, овие барања не треба да бидат проблем за повеќето современи компјутери.

Покрај тоа што е моќна алатка за компресија, KGB Archiver нуди и можности за шифрирање AES-256 што ја прават една од најбезбедните софтверски апликации за шифрирање достапни денес. Оваа функција им овозможува на корисниците да ги шифрираат своите архиви со една од најсилните достапни енкрипции со цел да се заштитат чувствителните информации од неовластен пристап.

Корисничкиот интерфејс на KGB Archiver е едноставен и лесен за користење, што го прави достапен дури и за почетници кои се нови во користењето на таквите комунални услуги. Главниот прозорец на програмата ги прикажува сите потребни опции како што се создавање нови архиви или вадење на постоечки со само неколку кликања.

Друга одлична карактеристика што ја нуди овој бесплатен zip софтвер е неговата компатибилност со повеќе формати на датотеки, вклучувајќи ZIP, RAR, ISO, меѓу другото, што го прави доволно разновиден за различни типови на корисници.

Севкупно, ако барате сигурен и ефикасен бесплатен zip софтвер кој може да ги компресира вашите датотеки во помали големини додека го одржува нивниот квалитет, тогаш не гледајте подалеку од KGB Archiver 2! Неговата висока стапка на компресија, заедно со способностите за шифрирање AES-256, ја прават една од најдобрите услужни програми таму кога станува збор за заштита на чувствителните информации од неовластен пристап.

Клучни карактеристики:

• Висока стапка на компресија: со своите напредни алгоритми, архивите на KGB можеа да постигнат многу високи стапки во споредба со други слични програми.

• Шифрирање AES-256: Една работа што вреди да се забележи за архиверзата на КГБ, нејзината способност да нуди можности за шифрирање на AES-256, кои ја прават една од софтверот за безбедно криптирање достапна денес.

• Едноставен кориснички интерфејс: Корисничкиот интерфејс на Kgbarchiversis е едноставен и лесен за користење, што го прави пристапен дури и за почетниците коишто повторно користат такви комунални услуги.

• Компатибилност со повеќе формати на датотеки: Друга одлична карактеристика понудена од овој софтвер за замрзнување е компатибилност со повеќе формати на датотеки, вклучително и ZIP, RAR, и меѓудругите ISO кои прават разновидни доволно различни типови корисници.

• Слободен софтвер: за разлика од некои други слични програми, Kgbarchiversis целосно бесплатен и не бара плаќања за лиценца или скриени давачки.

Системски барања:

За да работи непречено на вашиот компјутерски систем, мора да се исполнат следниве минимални барања:

Оперативен систем: Windows XP/Vista/7/8/10

Процесор: Intel Pentium III или понов

RAM: минимум 512 MB (се препорачува 1 GB)

Простор на тврдиот диск: минимум 100 MB

Заклучок:

In conclusion,Kgbarchiversisa powerfulcompressiontoolthatcancompressfilesintoasmallersizewithoutlosinganydataorquality.Itsadvancedalgorithmsmakeitoneofthebestfreezipsoftwareavailableinmarkettoday.In addition,itoffersAES-256encryptioncapabilitieswhichmakeitsafeforsensitiveinformationfromunauthorizedaccess.Theuserinterfaceissimpleandeasy-to-use,makingitevenaccessibleforbeginnerswhohavenoexperienceusingthiskindoftool.KgbarchiversalsoofferscompatibilitywithmultiplefileformatsincludingZIP,RAR,andISOamongothersmakingitversatileenoughfordifferenttypesofusers.Finally,it'scompletelyfreeanddoesnotrequireanylicensefeesorhiddencharges.Soifyou'relookingforanefficientcompressiontoolthatcancompressyourfilesintosmallerandsaferarchiveswithoutcompromisingtheirqualitythenlooknofurtherthanKgbarchivers!

Преглед

Програмерите на KGB Archiver ја промовираат својата алатка за високата стапка на компресија, но нејзините перформанси во нашите тестови не оставија незадоволни.

Оваа апликација се отвора со компактен, малку преполн интерфејс со основните компоненти: поле за наведување датотеки за компресирање или проширување, поле за одредување на локацијата на излезната датотека, ниво на компресија, опции за лозинки итн. Првично ни се допадна што нудеше девет нивоа на компресија, од минимална до максимална, но нашите тестови со поставките за средна класа Нормално и Добро не беа задоволувачки.

На пример, ние компресиравме датотека од 23,5 Мб користејќи ја поставката Нормално: KGB Archiver работеше 3 минути и 15 секунди за да излезе датотека со иста големина како и оригиналната датотека. Користејќи ја поставката Многу добро, KGB работеше 21,5 минути за да ја претвори датотеката од 23,5 Mb во друга датотека од 23,5 Mb. Воопшто не е она на што се надевавме.

Кога сакаме компресирана датотека, сакаме излезот да биде помал од оригиналната датотека. Тоа воопшто не е она што го добивме со оваа бесплатна апликација со многу од нејзините опции за компресија. Користењето стапки на компресија над Добро доведе до посакувани резултати, но тоа остава неколку опции до бескорисни. Постојат подобри алатки на пазарот, вклучително и други опции за бесплатен софтвер, и ви предлагаме да пробате други програми пред да ја донесете вашата одлука.

Целосни спецификации
Издавач Tomasz Pawlak
Страница на издавачи http://www.kgbarchiver.abc.pl
Датум на издавање 2020-04-06
Датум на додавање 2020-04-06
Категорија Комунални услуги и оперативни системи
Под категорија Компресија на датотека
Верзија 2.0 beta 2
Барања за ОС Windows 2000, Windows Vista, Windows 98, Windows Me, Windows, Windows XP, Windows NT
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 29
Вкупно преземања 239430

Comments: