Apache Tomcat (64 bit)

Apache Tomcat (64 bit) 9.0.33

Windows / The Apache Software Foundation / 215169 / Целосни спецификации
Опис

Apache Tomcat (64 bit) е моќна имплементација на софтвер со отворен код на технологиите Java Servlet и JavaServer Pages. Тој е дизајниран да им обезбеди на програмерите сигурна, скалабилна и безбедна платформа за градење веб-апликации. Apache Tomcat е развиен во отворена и партиципативна средина, што значи дека секој може да придонесе за неговиот развој и подобрување.

Една од клучните карактеристики на Apache Tomcat е неговата флексибилност. Може да се користи како самостоен сервер или да се интегрира во други веб-сервери како што се Apache HTTP Server или Microsoft IIS. Ова го прави идеален избор за програмери кои треба да градат сложени веб-апликации кои бараат високи нивоа на прилагодување.

Apache Tomcat, исто така, обезбедува поддршка за широк опсег на програмски јазици, вклучувајќи Java, Python, Ruby, PHP и Perl. Ова значи дека програмерите можат да го користат својот претпочитан јазик за да градат веб-апликации без да мора да учат нови програмски јазици.

Друга важна карактеристика на Apache Tomcat е неговата приспособливост. Дизајниран е од основата за лесно да се справува со веб-апликации од големи размери. Ова го прави идеален избор за организации кои треба да изградат веб-апликации кои се критични за мисијата кои можат да се справат со голем обем на сообраќај.

Покрај неговата приспособливост, Apache Tomcat обезбедува и робусни безбедносни карактеристики. Вклучува поддршка за шифрирање SSL/TLS што гарантира дека сите податоци што се пренесуваат помеѓу серверот и клиентот се шифрирани и безбедни. Вклучува и поддршка за механизми за автентикација како што се LDAP и JAAS кои им овозможуваат на администраторите да го контролираат пристапот до ресурсите на серверот.

Apache Tomcat е широко прифатен од организации низ разновиден опсег на индустрии, вклучувајќи финансии, здравство, е-трговија, образование, владини агенции, меѓу другото, поради неговата доверливост во ракувањето со веб-апликации од големи размери, критични за мисијата.

Севкупно, ако барате сигурна платформа на која можете да ја развиете вашата апликација од следна генерација на претпријатие, тогаш не гледајте подалеку од Apache Tomcat (64 бита). Со својата флексибилност во поддршката на повеќе програмски јазици, заедно со робусните безбедносни карактеристики, го прават еден од најдобрите избори достапни денес!

Целосни спецификации
Издавач The Apache Software Foundation
Страница на издавачи http://httpd.apache.org/
Датум на издавање 2020-04-07
Датум на додавање 2020-04-07
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Софтвер за развој на веб
Верзија 9.0.33
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 84
Вкупно преземања 215169

Comments: