OpenGL Extensions Viewer

OpenGL Extensions Viewer 6.0.8

Windows / realtech VR / 157239 / Целосни спецификации
Опис

OpenGL Extension Viewer: сеопфатна алатка за прикажување информации за OpenGL 3D акцелератор

Ако сте гејмер или графички дизајнер, знаете колку е важно да ги имате вистинските алатки за да ги оптимизирате перформансите на вашиот компјутер. Една од најкритичните компоненти на секој компјутер со високи перформанси е неговата графичка картичка, која ги напојува сите ваши омилени игри и апликации. Но, како да знаете дали вашата графичка картичка е на ниво на задачата? Тука влегува OpenGL Extension Viewer.

OpenGL Extension Viewer е сигурна софтверска алатка која прикажува детални информации за вашиот тековен OpenGL 3D акцелератор. Со оваа моќна алатка, можете брзо и лесно да го одредите името на продавачот, имплементираната верзија, името на рендерерот и екстензии поддржани од вашата графичка картичка.

Но, што всушност се екстензии на OpenGL? Накратко, тие се дополнителни функции и способности кои се додадени на стандардниот OpenGL API (Application Programming Interface) од продавачи и групи на продавачи. Овие екстензии можат да обезбедат значителни подобрувања на перформансите за одредени задачи или да овозможат нова функционалност што не е достапна во основниот API.

Регистарот на екстензии што го води SGI (Silicon Graphics International) содржи спецификации за сите познати екстензии напишани како модификации на соодветните спецификациски документи. Регистарот, исто така, дефинира конвенции за именување, упатства за создавање нови екстензии и пишување соодветни спецификации за екстензии и друга поврзана документација.

Со OpenGL Extension Viewer инсталиран на вашиот компјутер, ќе можете да пристапите до ова богатство на информации за вашата графичка картичка со само неколку кликања. Без разлика дали решавате проблеми со перформансите или едноставно сте љубопитни за тоа какви способности има вашиот хардвер под капакот, оваа софтверска алатка обезбедува лесен за користење интерфејс што го олеснува брзото добивање одговори.

Една од клучните придобивки од користењето на OpenGL Extension Viewer е неговата способност да прикажува информации за многу различни типови наставки освен оние кои се директно поврзани со самиот OpenGL. На пример:

- GLU Екстензии: GLU (OpenGL Utility Library) обезбедува функционалност на повисоко ниво изградена врз основните команди на OpenGL.

- GLX Extensions: GLX (OpenGL Extension Protocol) обезбедува интерфејс помеѓу клиентите на X Window System кои бараат услуги за рендерирање од X сервер кој го имплементира протоколот.

- WGL Extensions: WGL (Windows Graphics Library) обезбедува слична функционалност како GLX, но специјално за системи базирани на Windows.

Со обезбедување на сеопфатна поддршка за овие поврзани API-а, како и за самите основни функции на OpenGL, корисниците можат да добијат поцелосно разбирање за целокупните можности на нивниот систем.

Покрај прикажувањето на детални информации за поединечни екстензии поддржани од хардверската конфигурација на вашиот систем преку неговиот кориснички интерфејс со јасни визуелизации како што се графикони и графикони; има неколку други корисни функции вклучени во овој софтверски пакет:

- Извезување податоци: Можете да извезувате податоци од кој било табеларен приказ во OGL ExtViewer во различни формати, вклучително и CSV-датотеки што ја олеснуваат понатамошната анализа со помош на програми за табеларни пресметки како Microsoft Excel.

- Приспособливи поставки: можете да приспособите различни поставки, како што се големината на фонтот и шемата на бои според личните преференци, со што ќе им олесните на очите додека работите долги часови.

- Поддршка за повеќе јазици: Овој софтвер поддржува повеќе јазици, вклучувајќи англиски и германски, што го прави достапен глобално без јазични бариери.

Генерално, ако барате сигурен начин да добиете детални информации за хардверската конфигурација на вашиот систем конкретно во врска со неговиот 3D забрзувач, тогаш не гледајте подалеку од OGL ExtViewer! Нуди сеопфатна поддршка на повеќе API-а, додека е доволно прифатлива за корисниците, дури и почетниците лесно ќе го пронајдат својот пат!

Целосни спецификации
Издавач realtech VR
Страница на издавачи http://www.realtech-vr.com
Датум на издавање 2020-04-07
Датум на додавање 2020-04-07
Категорија Подобрувања на работната површина
Под категорија Софтвер за измени
Верзија 6.0.8
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 236
Вкупно преземања 157239

Comments: