Active@ Data Studio

Active@ Data Studio 16.0

Windows / Active Data Recovery Software / 816 / Целосни спецификации
Опис

Active@ Data Studio: Крајниот сет на алатки за диск за вашиот компјутер

Дали сте уморни од тоа што треба да купувате повеќе алатки за диск одделно? Дали сакате сеопфатно решение кое може да ви помогне да управувате со вашите податоци, да вршите операции за обновување податоци, безбедно да бришете датотеки, да направите резервна копија од податоците, да креирате слики од дискот и многу повеќе? Не гледајте подалеку од Active@ Data Studio.

Active@ Data Studio е збир од 12 моќни алатки за диск, вклучувајќи десктоп апликации и бутабилна слика што може да се копира или на оптички диск или на флеш-уред. Со овој софтвер, можете двојно да го подигнете вашиот компјутер или во DOS или Windows околина. Ова исто така ви овозможува да пристапите до вашиот компјутер дури и во случај Windows да не се вклучи.

Една од клучните придобивки на Active@ Data Studio е неговата способност да заштеди пари на вашите комунални услуги на дискот. Наместо да ја купувате секоја апликација одделно, овој софтвер ги вклучува сите главни алатки во опсегот Active@ во единствен практичен пакет. Ова значи дека добивате пристап до сите функции одеднаш без да трошите дополнителни пари.

Ајде внимателно да погледнеме некои од функциите вклучени во Active@ Data Studio:

Управување со податоци

Со овој софтвер, управувањето со вашите податоци никогаш не било полесно. Можете да го користите за да креирате нови партиции на вашиот хард диск или да ги менувате постоечките. Можете исто така да форматирате дискови и томови со различни датотечни системи како што се NTFS, FAT32 и exFAT.

Обнова податоци

Дали случајно сте избришале важни датотеки од вашиот компјутер? Не грижете се - со моќните алатки за обновување податоци на Active@ Data Studio, можеби ќе можете да ги вратите. Софтверот поддржува различни датотечни системи вклучувајќи NTFS5/NTFS/FAT32/FAT16/FAT12/EXT2/EXT3/EXT4/HFS+/APFS.

Безбедно бришење датотека

Кога ќе дојде време да се отстранат старите компјутери или хард дискови што содржат чувствителни информации како што се финансиските записи или информации за лична идентификација (PII), важно е овие датотеки безбедно да се избришат за да не можат да бидат обновени од неовластени лица. Со Active@ KillDisk вклучен во овој пакет, корисниците имаат пристап до алгоритми за безбедно бришење од воено одделение кои обезбедуваат целосно уништување на сите чувствителни информации зачувани на нивните уреди.

Бекап и обновување

Правењето резервна копија на важни датотеки е од суштинско значење за заштита од неочекувани настани како што се дефект на хардверот или напади на малициозен софтвер што може да резултира со губење на вредни податоци. Со Active@ Disk Image вклучена во овој пакет, корисниците имаат пристап не само до можностите за резервна копија, туку и за обновување што им овозможува брзо опоравување од секое сценарио за катастрофа

Мрежен конфигуратор

Алатката за мрежен конфигуратор им овозможува на корисниците да ги конфигурираат мрежните поставки како IP адреса, DNS-сервер итн. Корисна е кога работите со повеќе мрежи како дома, канцеларија итн.

Менаџер на датотеки

Алатката за управување со датотеки обезбедува лесен начин за корисниците да се движат низ нивните системски папки и да управуваат со нивните датотеки. Тоа е особено корисно кога работите со голем број датотеки.

ЦД/ДВД режач

Алатката за снимање ЦД/ДВД му овозможува на корисникот лесно да сними ЦД/ДВД. Поддржува различни формати како ISO/Joliet/Rock Ridge/Udf/Xa.

Дефрагментатор на диск

Со текот на времето, хард дисковите стануваат фрагментирани што доведува до побавно работење. Алатката за дефрагментирање на дискот помага да се оптимизираат перформансите со преуредување фрагментирани сектори на хард дискот

Како заклучок, ако барате се-во-едно решение за управување со дискови на вашиот компјутер, тогаш не гледајте подалеку од студиото Active @Data. Со својот сеопфатен сет од 12 моќни алатки, вклучувајќи десктоп апликации и бутабилна слика, ќе имате сè што е потребно да го одржувате системот непречено, додека заштедувате пари во споредба со купување на секоја алатка посебно!

Целосни спецификации
Издавач Active Data Recovery Software
Страница на издавачи http://www.ntfs.com/products.htm
Датум на издавање 2020-07-28
Датум на додавање 2020-07-28
Категорија Комунални услуги и оперативни системи
Под категорија Оперативни системи и ажурирања
Верзија 16.0
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 816

Comments: