dbTrends for Oracle AWR and Statspack

dbTrends for Oracle AWR and Statspack 1.3.50

Windows / spViewer Software / 726 / Целосни спецификации
Опис

dbTrends за Oracle AWR и Statspack е моќен софтверски производ дизајниран да им помогне на бизнисите да ги следат и подесуваат нивните бази на податоци на Oracle за оптимални перформанси. Ова иновативно решение се заснова на податоци за перформансите собрани од две од најпопуларните алатки на Oracle: STATSPACK и Automatic Workload Repository (AWR).

Со dbTrends, компаниите можат да уживаат во економично решение за следење и подесување на базата на податоци што не бара скапи лиценци за подесување и дијагностички пакети за пристап до AWR. Ова го прави идеален избор за малите и средни бизниси кои треба внимателно да ги следат перформансите на нивната база на податоци без да се нарушат.

Но, dbTrends не е само за мали бизниси. Тоа е, исто така, моќна алатка за големите претпријатија кои треба да следат и подесуваат многу бази на податоци на Oracle од една точка користејќи напредни податоци за перформансите на AWR. Со dbTrends, можете да стекнете многу повеќе увид во вашите податоци за перформансите на AWR и STATSPACK отколку со скапите решенија како Oracle Enterprise Manager.

Една од клучните придобивки на dbTrends е неговата способност брзо да ги идентификува причините за проблемите со перформансите преку споредување на „добрите“ и „лошите“ интервали на работењето на базата на податоци. Ова ви овозможува прецизно да ги посочите проблемите пред тие да станат големи проблеми, заштедувајќи ви време, пари и главоболки по патот.

Друга одлична карактеристика на dbTrends е неговата способност да работи со текстуални извештаи STATSPACK обезбедени од далечински клиенти. Ова го прави идеално решение за Oracle консултантски компании кои од далечина управуваат со базите на податоци на клиенти, но немаат директен пристап.

Генерално, ако барате достапен, но моќен начин за следење и прилагодување на базите на податоци на Oracle, не гледајте подалеку од dbTrends за Oracle AWR/STATSPACK. Со своите напредни функции, интерфејс лесен за употреба и економичен модел на цени, тој е совршен избор за бизниси од сите големини кои сакаат да ги оптимизираат перформансите на нивната база на податоци.

Целосни спецификации
Издавач spViewer Software
Страница на издавачи http://www.spviewer.com/
Датум на издавање 2020-04-15
Датум на додавање 2020-04-10
Категорија Деловен софтвер
Под категорија Софтвер за управување со бази на податоци
Верзија 1.3.50
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows Vista, Windows 98, Windows, Windows NT, Windows Server 2016, Windows 2000, Windows 8, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 726

Comments: