Chameleon Video Player

Chameleon Video Player 3.0

Опис

Chameleon Video Player е бесплатен, непрофитен, повеќеплатформски комунален софтвер кој им помага на мултитаскирите да го вратат просторот на својот компјутерски екран за да ја зголемат продуктивноста. Овој видео софтвер е дизајниран за корисници на Windows, Mac и Linux кои сакаат да гледаат мултимедија на цел екран транспарентно на нивната работна површина со целосна контрола на апликациите одоздола. Поддржувајќи ја репродукцијата на видео датотеки (mkv, mov, mp4, avi) заедно со вашата омилена услуга за стриминг вклучувајќи Netflix, Hulu, YouTube TV и многу повеќе*, Chameleon Video Player ќе ја зголеми вашата продуктивност и ќе ги промени навиките за гледање без разлика дали сте развивач или мултитаскикер за медиуми.

Chameleon Player вчитува плејлиста со избрани видео-датотеки или веб-локација за стриминг по ваш избор* што се прикажува во прозорец на цел екран преку вашиот десктоп. Со тоа што ќе го направите овој прозорец полу-нетранспарентен и контролирано транспарентен, вашата работна површина е видлива и целосно интерактивна одоздола. Бидејќи „Камелеон“ е фиока, настаните од глувчето и тастатурата можат да се пренесат на сите програми во заднина на вашиот компјутер додека ги репродуцирате вашите омилени видеа во преден план.

Совршен за мултитаскинг додека работите со учење или играње на пареа. Chameleon Video Player е алтернатива на програмите како Quicktime VLC и Windows Media Player. Додека овие играчи имаат функција „плови на врвот“ Камелеон транспарентно плови видео на цел екран на врвот на вашата работна површина и може да го направи тоа со која било веб-локација што сега поддржува автентикација на Google Widevine за популарни страници за стриминг како Netflix Hulu итн.

Програмерите можат дури и да одат на URL-адреси на локалниот хост за да можете да кодирате додека гледате! Иако секоја веб-локација поддржана во хром треба да работи, рутински тестирани услуги за стриминг вклучуваат: Netflix Hulu Prime Video Disney+ YouTubeTV SlingTv CBS ABC NBC TNT TBS HBO САД Twitch Mixer YouTube Tubi Fubo ESPN PBS Vudu Crackle Пливање за возрасни Showtime Starz CNN со специјален фокус UAcadecity KhanX Кодена академија TED разговори.

Карактеристики:

- Бесплатно

- Мулти-платформа

- Режим на цел екран

- Транспарентен режим

- Поддржува повеќе формати на датотеки (mkv mov mp4 avi)

- Поддржува популарни услуги за стриминг (Netflix Hulu итн.)

- Пренесува настани од глувчето/тастатурата до програмите во заднина

Придобивки:

1).

2) Лесно е да се изврши мултитаскинг: Способноста да се репродуцираат видеа во преден план додека се уште е во можност да комуницирате со други апликации што работат во заднина им олеснува на корисниците на кои им е потребен пристап до повеќе апликации одеднаш.

3). Кан Академија Codeacademy TED Talks значи дека корисниците никогаш нема да останат без опции за содржина.

4) Пријателски за програмери: програмерите можат дури и да одат на URL-адреси на локалниот домаќин за да можат да кодираат додека гледаат!

Заклучок:

Како заклучок, ако барате алтернативен начин за гледање видеа без да ви го заземат целиот простор на екранот, тогаш не гледајте подалеку од Chameleon Video Player! Овој бесплатен комунален софтвер со повеќе платформи ви овозможува да ги вратите вредните недвижности на екранот со пловечки видеа преку други апликации без целосно да ги прикривате од погледот, што им олеснува од кога било досега за корисниците на кои им треба пристап до повеќе апликации одеднаш. Со поддршка за популарните услуги за стриминг, како што е Netflix Hulu Prime Video Disney+ YouTubeTV SlingTv CBS ABC NBC TNT TBS HBO USA Twitch Mixer YouTube Tubi Fubo ESPN PBS Vudu Crackle Adult Swim Showtime Starz CNN заедно со Coursera EdX Udacity Khan Academy Codeacademy, значи дека корисниците на TED Talks никогаш не остануваат без опции за содржина!

Целосни спецификации
Издавач Cinq-Mars Media
Страница на издавачи https://www.cinqmarsmedia.com
Датум на издавање 2020-04-10
Датум на додавање 2020-04-10
Категорија Видео софтвер
Под категорија Видео плеери
Верзија 3.0
Барања за ОС Windows, Windows 7, Windows 8, Windows 10
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 1

Comments: