ChemPlot

ChemPlot 1.1.8.5

Опис

ChemPlot е моќен и интуитивен софтвер дизајниран за цртање хемиски шеми. Тоа е суштинска алатка за хемичари, истражувачи и студенти кои треба брзо и лесно да креираат висококвалитетни хемиски дијаграми. Со својот кориснички интерфејс и сеопфатен сет на функции, ChemPlot го олеснува создавањето сложени хемиски структури со прецизност.

Без разлика дали сте професионален хемичар или студент кој учи хемија, ChemPlot има сè што ви треба за да креирате точни и детални хемиски дијаграми. Софтверот доаѓа со широк спектар на алатки кои ви дозволуваат да цртате врски, атоми, прстени, синџири, стрелки, загради, текстуални етикети и многу повеќе. Можете исто така да го прилагодите изгледот на вашите дијаграми со менување на шемата на бои или додавање прибелешки.

Една од клучните карактеристики на ChemPlot е неговата леснотија на користење. Програмата има интуитивен интерфејс кој е сличен на другите професионални системи на пазарот. Ова значи дека на корисниците кои се запознаени со други софтвери за графички дизајн ќе им биде лесно да ја користат и оваа програма.

Друга одлична карактеристика на ChemPlot е неговата флексибилност. Софтверот ги поддржува сите стандардни формати на датотеки како што се BMP (bitmap), JPEG (Joint Photographic Experts Group), PNG (Portable Network Graphics), TIFF (Tagged Image File Format) итн., што им олеснува на корисниците да ја споделат својата работа преку различни платформи.

Покрај овие основни карактеристики споменати погоре, Chemplot нуди и напредни функционалности како автоматско порамнување на молекулите врз основа на нивните елементи на симетрија; поддршка за повеќе страници во еден документ; можност за увоз/извоз на податоци од/во различни формати на датотеки вклучувајќи го и MDL Molfile форматот; поддршка за стереохемиско претставување со користење на нотација на клинови/цртички итн.

Апликацијата, исто така, обезбедува неколку опции за уредување на вашите цртежи, како што е функционалноста за враќање/повторување што ви овозможува да се вратите назад во времето ако нешто тргне наопаку додека го креирате вашиот дијаграм; зумирате/одзумирате за да можете јасно да ги видите деталите дури и кога работите на мали структури; Функционалност за копирање/лепење која овозможува брзо дуплирање или пренос помеѓу различни документи итн.

Понатаму, Chemplot нуди обемна документација, вклучувајќи упатства, прирачници за корисници, Најчесто поставувани прашања итн., што им помага на корисниците да започнат брзо без никакви проблеми. Тимот за поддршка на клиентите во Chemplot е секогаш достапен преку е-пошта или телефонски повик доколку има какви било проблеми со кои се соочуваат клиентите додека го користат овој производ.

Генерално, Chemplot е одличен избор за секој кој бара сигурна и ефикасна алатка за создавање висококвалитетни хемиски шеми. Неговиот кориснички интерфејс во комбинација со напредните функционалности го прави да се издвојува меѓу другите софтвери за графички дизајн достапни на пазарот денес.

Целосни спецификации
Издавач Marek Dlapa
Страница на издавачи http://dlapa.cz/molcon.htm
Датум на издавање 2020-04-19
Датум на додавање 2020-04-19
Категорија Софтвер за графички дизајн
Под категорија CAD софтвер
Верзија 1.1.8.5
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 1802

Comments: