ASP.NET Image Converter SDK Component

ASP.NET Image Converter SDK Component 2.0

Опис

ASP.NET Image Converter SDK Component е моќен комплет за развој на софтвер кој им овозможува на програмерите да конвертираат формати на слики во PDF или друг формат на слика во нивните веб или десктоп апликации. Оваа разновидна алатка е дизајнирана за употреба и од ASP.NET и од Desktop Windows Developers, што ја прави идеално решение за широк опсег на проекти.

Со можност за конвертирање на TIF-датотеки од повеќе страници во PDF-датотеки со повеќе страници, како и PDF-датотеки од повеќе страници во датотеки TIF ​​со повеќе страници, овој SDK нуди неспоредлива флексибилност и практичност. Исто така, поддржува конверзија на широк опсег на типови документи, вклучувајќи MNG, Raw Image (cr2, nef, crw, mrw, raf, erf, 3fr, dcr, raw, dng, pef,x3f, arw,sr2,mef, prf ), BMP, GIF, ICO, JPEG, JPEG 2000, PCX, PNG, WMF, WBMP, TGA, P GX, RAS и PNM слики.

Покрај неговите моќни способности за конверзија, компонентата ASP.NET Image Converter SDK, исто така, им овозможува на корисниците да додаваат преклопени слики и текст со прилагодено дефинирана големина и позиција. Корисниците можат да избираат од различни стилови и бои на фонтови кога додаваат текстуални преклопувања, па дури и може да додаваат тркалезни рамки околу текстот за дополнителна визуелна привлечност.

Кога ги зачувувате конвертираните датотеки во PDF формат, компонентата им овозможува на корисниците да дефинираат информации за PDFAuthor, PDFCreator,PDFProducer,PDFTitle,PDFSubject и PDFKeyword за дополнителна организација и лесно користење. И со вклучен примерок код и во ASP.NET c#2019 и ASP.NET c#2010, оваа компонента е компатибилна со кој било програмски јазик што поддржува. НЕТ (C#, VB.NET итн.).

Можеби најдобро од сè, компонентата на SDK за конвертор на слика ASP.NET доаѓа со права за дистрибуција без хонорар, што го прави достапно решение за програмерите кои бараат висококвалитетни можности за конверзија на слики без да се нарушат парите.

Севкупно, овој комплет за развој на софтвер нуди импресивна низа функции што го прават идеален избор за програмерите кои сакаат да ги насочат процесите на конверзија на слики додека одржуваат максимална флексибилност и контрола врз нивните проекти. Без разлика дали работите на веб-базирани апликации или десктоп софтвер, оваа компонента има сè што ви треба за да ја завршите работата брзо, лесно и прифатливо.

Целосни спецификации
Издавач Viscom Software
Страница на издавачи http://www.viscomsoft.com/
Датум на издавање 2020-04-21
Датум на додавање 2020-04-21
Категорија Алатки за програмери
Под категорија .NET
Верзија 2.0
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2016, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 3

Comments: