ASIO4ALL

ASIO4ALL 2.14

Windows / Steinberg Media Technologies / 252119 / Целосни спецификации
Опис

ASIO4ALL е моќен и разновиден софтвер кој е дизајниран да обезбедува ASIO драјвери со мала латентност за WDM аудио уреди. Овој двигател е хардверски независен, што значи дека може да се користи со кој било аудио уред што поддржува WDM Kernel-Streaming. Со своите напредни функции и способности, ASIO4ALL стана популарен избор меѓу музичарите, инженерите за звук и другите професионалци кои бараат висококвалитетни аудио перформанси.

Една од клучните придобивки од користењето на ASIO4ALL е неговата способност да го намали доцнењето во аудио обработката. Латентноста се однесува на доцнењето помеѓу кога аудио сигналот се внесува во системот и кога се емитува како звук. Високата латентност може да предизвика проблеми како што се заостанување или пелтечење во репродукцијата на музика или други звуци. Со ASIO4ALL, корисниците можат да постигнат екстремно ниски латенции кои се идеални за снимање или изведби во живо.

ASIO4ALL исто така нуди поддршка за повеќе канали на влез и излез, што го прави одличен избор за апликации за снимање повеќе песни. Поддржува до 16 канали за влез/излез на некои системи, овозможувајќи им на корисниците да снимаат повеќе инструменти или микрофони истовремено без да го жртвуваат квалитетот.

Друга предност на користењето на ASIO4ALL е неговата компатибилност со широк опсег на софтверски апликации. Работи беспрекорно со популарните дигитални аудио работни станици (DAW) како што се Ableton Live, FL Studio, Cubase, Pro Tools и многу други.

Покрај неговите напредни функции и способности, ASIO4ALL нуди и леснотија на користење преку неговиот едноставен процес на инсталација. Корисниците едноставно треба да го преземат драјверот од официјалната веб-страница и да го инсталираат на нивниот компјутерски систем.

Севкупно, ако барате сигурно решение за двигател со ниска латентност што обезбедува висококвалитетни перформанси на повеќе канали додека е компатибилен со повеќето DAW-и таму - тогаш не гледајте подалеку од ASIO4ALL!

Целосни спецификации
Издавач Steinberg Media Technologies
Страница на издавачи http://www.steinberg.net
Датум на издавање 2020-04-22
Датум на додавање 2020-04-22
Категорија Возачи
Под категорија Аудио драјвери
Верзија 2.14
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows 7
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 257
Вкупно преземања 252119

Comments: