EOS Utility

EOS Utility 3.9.0

Опис

EOS Utility: Крајното решение за пренос на слики од вашиот EOS 30D фотоапарат

Ако поседувате EOS 30D камера, знаете колку е важно да имате доверливо софтверско решение кое може да ви помогне да ги префрлите вашите слики на вашиот компјутер. Тоа е местото каде што доаѓа EOS Utility. Овој моќен софтвер го олеснува преносот на сите ваши слики одеднаш или избирањето поединечни слики за пренос.

Но, тоа не е се. EOS Utility исто така се интегрира со Digital Photo Professional и ZoomBrowser/ImageBrowser, две други популарни софтверски решенија од Canon, за брз и непречен дигитален работен тек. И ако треба далечински да ракувате со фотоапаратот од компјутерот, EOS Utility ве опфати со приложениот кабел за интерфејс.

Во оваа статија, ќе ги разгледаме подетално карактеристиките и можностите на EOS Utility за да можете да одлучите дали тоа е вистинското решение за вашите потреби.

Главни карактеристики на EOS Utility

1. Пренос на слики: со EOS Utility, пренесувањето слики од вашиот фотоапарат на вашиот компјутер никогаш не било полесно. Можете да изберете да ги префрлите сите слики на вашиот фотоапарат или да изберете поединечни слики за пренос.

2. Далечинско работење: ако треба далечински да ракувате со фотоапаратот од компјутерот, едноставно поврзете го испорачаниот кабел за интерфејс и користете ја функцијата за далечинско снимање во EOS Utility.

3. Беспрекорен работен тек: со интегрирање со Digital Photo Professional и ZoomBrowser/ImageBrowser, EOS Utility обезбедува беспрекорен дигитален работен тек што заштедува време и ја зголемува продуктивноста.

4. Приспособливи поставки: можете да приспособите различни поставки во EOS Utility, како што се конвенции за именување датотеки, дестинациски папки за пренесените датотеки и многу повеќе.

5. Поставки на камерата: Покрај преносот на слики и можностите за далечинско работење, EO SUtility исто така им овозможува на корисниците да приспособат различни поставки на нивните фотоапарати, како што се брзината на блендата или вредноста на решетката преку нивните компјутери.

Како работи?

За да започнете со користење на EO SUtility е едноставно:

1) Преземање и инсталирање

Прво преземете ја најновата верзија на EO SUtility од официјалната веб-страница на Canon.

Откако ќе се преземе, инсталирајте го следејќи ги упатствата дадени од волшебникот за инсталатер.

Откако ќе заврши инсталацијата, стартувајте ја апликацијата со двоен клик на нејзината икона присутна на работната површина или на менито за почеток.

2) Поврзување на вашиот фотоапарат

Поврзете го едниот крај на USB-кабелот (испорачан заедно со камерата) во USB-портата присутна на компјутер/лаптоп.

Поврзете го другиот крај во mini-USB-портата присутна на долната страна на DSLR-от на Canon (во овој случај - EOS 30D).

3) Стартување на апликацијата

Стартувајте ја апликацијата со двоен клик на нејзината икона што е присутна или на работната површина/менито за почеток/папката со датотеки со програми.

4) Пренесување слики

Изберете ја опцијата „Camera Settings/Remote Shooting“ достапна во табулаторот „Camera“ што се наоѓа во горниот лев агол.

Кликнете на копчето „Снимање со приказ во живо“ кое се наоѓа во долниот десен агол што ќе го отвори прозорецот за преглед во живо што покажува што се снима преку објективот во моментов.

Кликнете на копчето „Снимање“ кое се наоѓа под прозорецот за прегледување во живо што ќе сними слика и ќе ја зачува на мемориската картичка вметната во DSLR.

Сега кликнете на копчето „Преземи одбрани слики“ што се наоѓа под табулаторот „Далечинско снимање“ што ќе го започне процесот на пренос на слики помеѓу DSLR и компјутер/лаптоп.

5) Уредување слики

Откако успешно ќе се префрлите на компјутер/лаптоп, отворете ги користејќи која било алатка за уредување фотографии како Adobe Photoshop CC итн., уредете ги според барањата и зачувајте ги промените направени назад на хард дискот.

Заклучок

Overall,EOS utility is an essential tool for anyone who owns an eos 30d canon dslr.Its abilityto easilytransferimagesfromcameraandseamlesslyintegratewithothercanonsoftwaresolutionsmakeitapowerfultoolforphotographersofalllevels.Ifyou're lookingfora reliablesoftware solutionthatcanhelpyoutransferyourimagesfromyourcameratoyourcomputerandremotelyoperateyourcamerafromyourcomputerthenEO SUtilityisdefinitelyworthcheckingout!

Целосни спецификации
Издавач Canon
Страница на издавачи http://www.usa.canon.com/html/canonindex.html
Датум на издавање 2020-04-22
Датум на додавање 2020-04-22
Категорија Возачи
Под категорија Возачи на камери
Верзија 3.9.0
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 114
Вкупно преземања 642198

Comments: