Intel Microcode Boot Loader

Intel Microcode Boot Loader 0.5.4

Опис

Intel Microcode Boot Loader е безбедносен софтвер дизајниран да го заштити вашиот компјутер од пропустите на Meltdown и Spectre кои беа откриени на почетокот на 2018 година. Овие пропусти овозможуваат шпекулативно извршување напади од страничниот канал, што може да ја загрози безбедноста на вашиот систем.

Meltdown беше решен со лепенка за ОС, но Spectre бараше ажурирање на микрокодот. Микрокодот се складира и автоматски се вчитува од BIOS/UEFI, но производителите на матични плочи објавуваат само ажурирања на фирмверот за нивните најнови производи. Ова остава многу постари матични плочи ранливи на овие напади.

Intel Microcode Boot Loader обезбедува решение за овој проблем на матичните плочи базирани на Интел. Го ажурира микрокодот секогаш кога системот ќе се подигне, осигурувајќи дека вашиот систем останува заштитен од безбедносни пропусти, грешки и грешки.

Ова решение бара трајно приклучен USB флеш драјв со најмалку 25 MB (или сличен уред) и подигање со поддршка за BIOS/UEFI од USB-уреди. Алтернативно, напредните корисници можат да го инсталираат на локален диск на врвот на партицијата System Reserved (видете localdrive.txt за инструкции).

Со овој софтвер инсталиран на вашиот компјутер, можете да бидете сигурни дека сте заштитени од овие сериозни безбедносни закани. Повеќе не треба да менувате BIOS/UEFI ROM-ови или да се грижите дали производителот на вашата матична плоча објавил ажурирање за вашиот специфичен модел или не.

Intel Microcode Boot Loader се заснова на Intel BIOS Implementation Test Suite (BITS), кој ја осигурува неговата сигурност и ефективност во заштитата од овие пропусти.

Покрај неговата примарна функција за заштита од пропусти на Meltdown и Spectre, овој софтвер нуди и други придобивки како што се подобрени перформанси и стабилност на вашиот систем.

Севкупно, ако сте загрижени за безбедноста на вашиот компјутер или имате постара матична плоча која може да биде ранлива на овие напади, топло ви препорачуваме да го инсталирате Intel Microcode Boot Loader. Обезбедува мир на умот знаејќи дека сте заштитени од некои од најсериозните безбедносни закани со кои се соочуваат компјутерите денес.

Целосни спецификации
Издавач Regeneration
Страница на издавачи https://www.ngohq.com
Датум на издавање 2020-04-23
Датум на додавање 2020-04-23
Категорија Безбедносен софтвер
Под категорија Антивирусен софтвер
Верзија 0.5.4
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2016, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања Intel processor
Цена Free
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 161

Comments: