MathType

MathType 7.4.4.516

Windows / Design Science / 322757 / Целосни спецификации
Опис

MathType е моќен пакет производи дизајнирани да им помогнат на корисниците да креираат и уредуваат математички равенки и хемиски формули во различни технолошки поставки. Без разлика дали работите на истражувачки трудови, материјали за часови, веб-страници, презентации на слајдови, статии од списанија или книги, MathType ги има потребните алатки за брзо и лесно да креирате равенки со професионален изглед.

Една од клучните карактеристики на MathType е неговата компатибилност со широк опсег на софтверски апликации. Без разлика дали користите процесор на текст како Microsoft Word или Google Docs, програма за презентација како PowerPoint или Keynote, па дури и алатка за пишување HTML како Dreamweaver или WordPress, MathType може беспрекорно да се интегрира со вашиот работен тек за да го направи создавањето равенки што е можно поедноставно .

Покрај неговата компатибилност со други софтверски апликации, MathType нуди и неколку уникатни карактеристики што го издвојуваат од другите уредувачи на равенки на пазарот. На пример:

- На Windows 7 и подоцнежните верзии на оперативните системи на Windows (вклучувајќи Windows 10), корисниците можат да цртаат равенки користејќи екрани на допир или пенкала (или дури и само со нивното глувче) преку математичкиот влезен панел.

- MathType вклучува стотици симболи и шаблони за брзо и лесно создавање сложени равенки.

- Софтверот поддржува и фонтови засновани на Уникод (кои овозможуваат лесна интеграција со нелатински азбуки), како и фонтови TrueType.

- Корисниците можат да ги приспособат кратенките на тастатурата за често користените симболи и шаблони.

Генерално, MathType е суштинска алатка за секој кој треба брзо и лесно да креира математички равенки со професионален изглед. Неговата компатибилност со други софтверски апликации го прави идеален избор за едукатори, истражувачи, научници и студенти. Па зошто да чекаме? Преземете ја вашата копија денес!

Целосни спецификации
Издавач Design Science
Страница на издавачи http://www.dessci.com
Датум на издавање 2020-04-25
Датум на додавање 2020-04-25
Категорија Образовен софтвер
Под категорија Софтвер за математика
Верзија 7.4.4.516
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 41
Вкупно преземања 322757

Comments: