Powercite

Powercite 1.0.1707.3

Windows / SRS Web Solutions / 9 / Целосни спецификации
Опис

PowerCite: Врвен менаџер на цитати за Microsoft Word

Дали сте уморни од рачно управување со вашите референци и цитати додека пишувате академски трудови или истражувачки написи? Дали сакате моќен менаџер за цитати што може беспрекорно да се интегрира со вашиот Microsoft Word за Windows? Не гледајте подалеку од PowerCite - конечното решение за сите ваши потреби за цитирање.

PowerCite е робустен менаџер за цитати кој нуди низа функции кои ќе ви помогнат да управувате со вашите референци и цитати со леснотија. Со својот едноставен и чист интерфејс, PowerCite е лесен за користење, дури и за почетници. Без разлика дали работите на академски труд, напис за истражување или кој било друг документ што бара соодветно упатување, PowerCite ве опфати.

Една од истакнатите карактеристики на PowerCite е неговата целосна интеграција со Microsoft Word за Windows. Ова значи дека можете да пристапите до сите функции на PowerCite директно од Microsoft Word без да мора да се префрлате помеѓу различни апликации. Ова го прави неверојатно удобен и заштедува време бидејќи ја елиминира потребата постојано да се префрлате помеѓу различни прозорци додека работите на вашиот документ.

Друга одлична карактеристика на PowerCite е неговиот вграден прегледувач на PDF што ја олеснува работата со целосни текстови. Можете лесно да прегледувате и да давате прибелешки во PDF-датотеките во самата апликација без да морате да ги отворате во друга програма. Ова заштедува време и гарантира дека сите ваши референтни материјали се лесно достапни од едно место.

Додавањето нови референци никогаш не било полесно благодарение на вградената функција на прелистувачот на PowerCite. Можете да пребарувате онлајн бази на податоци како што се PubMed, Google Scholar или која било друга база на податоци директно од самата апликација. Откако ќе го пронајдете она што го барате, едноставно кликнете на „Додај референца“ и тоа автоматски ќе се додаде во вашата референтна база на податоци.

Брзиот мотор за управување со библиографија на Powercite го одржува вашиот документ ажуриран без да ја успорува изведбата, така што нема потреба да се грижите дека заостанувате кога правите промени во реално време!

Покрај овие карактеристики, Powercite нуди и многу други корисни алатки како што се приспособливи стилови на наводи (APA/MLA/Чикаго), опции за автоматско форматирање (фусноти/крајни), напредни можности за пребарување (Булови оператори) итн., што го прави еден од најсеопфатните референтни менаџери достапни денес!

Севкупно, ако барате моќен, но сепак лесен менаџер за цитати, кој беспрекорно се интегрира со Microsoft Word за Windows, тогаш не гледајте подалеку од powercite! Со својот асортиман на функции дизајнирани специјално за потребите за академско пишување - вклучително и вграден прегледувач на PDF и прелистувач - овој софтвер ќе го олесни управувањето со референци и цитати од кога било досега!

Целосни спецификации
Издавач SRS Web Solutions
Страница на издавачи
Датум на издавање 2017-07-19
Датум на додавање 2017-07-19
Категорија Комунални услуги и оперативни системи
Под категорија Аплети и додатоци
Верзија 1.0.1707.3
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 9

Comments: