WinToUSB

WinToUSB 5.6

Windows / Hasleo Software / 199609 / Целосни спецификации
Опис

WinToUSB е моќен и лесен за користење софтвер кој ви овозможува да креирате целосно функционален оперативен систем Windows на надворешен хард диск, USB флеш диск или Thunderbolt диск. Со само неколку едноставни чекори и неколку минути, можете да го креирате вашиот прв пренослив Windows 10/8/7 директно од ISO, WIM, ESD, SWM, VHD, VHDX датотека со слики или CD/DVD диск. Може да го користите и за клонирање на постоечка инсталација на Windows (Windows 7 или понова верзија) на USB-диск или Thunderbolt-диск како пренослив Windows.

WinToUSB е најдобриот бесплатен Windows To Go Creator достапен на пазарот денес. Тој нуди неколку клучни карактеристики што го прават да се издвојува од другите слични софтверски програми. Една од неговите најзначајни карактеристики е неговиот лесен-за-користлив интерфејс на волшебникот кој обезбедува чекор-по-чекор инструкции за создавање на Windows To Go USB или Thunderbolt-диск.

Друга одлична карактеристика на WinToUSB е неговата способност да креира Windows To Go од датотека со слика ISO/WIM/ESD/SWM или CD/DVD уред. Ова значи дека можете лесно да инсталирате и стартувате која било верзија на оперативниот систем Виндоус на вашите надворешни хард дискови без да морате да се мачите да го инсталирате на внатрешниот хард диск на вашиот компјутер.

Покрај создавањето нови инсталации на оперативниот систем на надворешни дискови, WinToUSB исто така ви овозможува да клонирате постоечка инсталација на Windows (Windows 7 или понова верзија) на вашите USB флеш драјвови или Thunderbolt-дискови како преносни работни простори. Оваа функција е корисна кога ви треба пристап до сите ваши датотеки и апликации додека работите од далечина.

Еден уникатен аспект за WinToUSB е неговата поддршка за создавање работни простори базирани на VHD/VHDX кои се виртуелни дискови што ги користат Microsoft Virtual PC и Hyper-V виртуелните машини соодветно. Овие виртуелни дискови им овозможуваат на корисниците кои немаат пристап до физичките хардверски ресурси како што се јадрата на RAM и процесорот што ги бараат овие виртуелни машини, но сепак сакаат своја изолирана средина каде што можат да тестираат различни конфигурации без да влијаат на нивната главна инсталација на ОС.

WinToUSB, исто така, поддржува создавање бутабилни Windows PE USB-дискови кои се корисни при решавање проблеми со компјутери што работат со Windows OS, бидејќи тие содржат дијагностички алатки, како што се проверка на дискот меѓу другите.

Друга одлична карактеристика понудена од WinToUSB е топлото клонирање кое им овозможува на корисниците да клонираат прозорци без да го рестартираат изворниот компјутер, со што се заштедува време особено кога се работи со големи количини на податоци што се клонираат помеѓу различни уреди со различни големини на сектори.

Конечно, WinToUSB поддржува создавање на USB-дискови за инсталација на Windows од различни верзии, вклучувајќи; Windows 10/8.1/8/7/Vista/2019/2016/2012/2010 што го прави доволно разновиден за употреба на повеќе платформи.

Во заклучок:

Ако барате доверлив софтвер кој ќе ви помогне да инсталирате и стартувате целосно функционални верзии на популарните оперативни системи на Microsoft, како што е Window 10/8/7 директно од надворешни уреди за складирање како флеш-дискови, тогаш не гледајте подалеку од WinToUsb! Неговиот кориснички интерфејс го олеснува дури и за почетниците, додека напредните корисници ќе ги ценат неговите многубројни карактеристики, вклучувајќи ги и способностите за жешко клонирање меѓу другите!

Целосни спецификации
Издавач Hasleo Software
Страница на издавачи https://www.hasleo.com
Датум на издавање 2020-08-18
Датум на додавање 2020-08-18
Категорија Комунални услуги и оперативни системи
Под категорија Оперативни системи и ажурирања
Верзија 5.6
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2016, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања Windows XP or later (32/64-bit).
Цена Free
Преземања неделно 380
Вкупно преземања 199609

Comments: