Symantec Mail Security for Microsoft Exchange

Symantec Mail Security for Microsoft Exchange 7.9

Опис

Symantec Mail Security за Microsoft Exchange 7.5 е моќен безбедносен софтвер кој обезбедува заштита на е-пошта во реално време од вируси, шпионски софтвер, фишинг и други малициозни напади додека спроведува политики за филтрирање содржина на Microsoft Exchange Server 2007, 2010 и 2013 година. Овој софтвер комбинира антималвер на Symantec технологија со напредна хеуристика за да се обезбеди сеопфатна безбедност на е-пошта.

Со зголемениот број на сајбер закани насочени кон бизнисите денес, од суштинско значење е да се има сигурно безбедносно решение за е-пошта. Symantec Mail Security за Microsoft Exchange нуди силна заштита од сите видови закани преку е-пошта. Ги скенира дојдовните и појдовните е-пошта во реално време за да открие и блокира каква било злонамерна содржина пред да стигне до вашата мрежа.

Една од клучните карактеристики на овој софтвер е неговата способност да ја искористи Symantec Premium AntiSpam технологијата напојувана од Brightmail®. Оваа технологија запира до 99 проценти од дојдовниот спам со помалку од еден од еден милион лажни позитиви. Ова значи дека можете да бидете сигурни дека вашите вработени ќе добиваат само легитимни е-пошта во нивното сандаче.

Symantec Mail Security за Microsoft Exchange, исто така, поддржува хостирани, Microsoft Hyper-V или VMware виртуелизирани средини на серверот Exchange. Ова го прави идеално решение за бизниси кои имаат усвоено технологии за виртуелизација како дел од нивната ИТ инфраструктура.

Покрај обезбедувањето силна заштита од закани преку е-пошта, овој софтвер, исто така, спроведува политики за филтрирање на содржината во околината на вашиот сервер за размена. Може да поставите правила врз основа на клучни зборови или фрази содржани во е-пораките или прилозите за да спречите чувствителни информации да ја напуштат вашата организација преку е-пошта.

Друга важна карактеристика на Symantec Mail Security за Microsoft Exchange е неговата способност да ги надополнува другите слоеви на заштита со спречување на ширење на закани преку е-пошта и спроведување на политики за спречување на загуба на податоци. Работејќи заедно со други безбедносни решенија како што се заштитни ѕидови и антивирусен софтвер, овој производ обезбедува дополнителен слој на одбрана од сајбер напади.

Генерално, ако барате сигурно и сеопфатно безбедносно решение за е-пошта за околината на серверот за размена на вашиот бизнис, тогаш не гледајте подалеку од Symantec Mail Security за Microsoft Exchange 7.5! Со своите напредни функции како што се скенирање во реално време, технологија против спам напојувана од Brightmail®, поддршка за виртуелизирани околини и можности за спроведување на политиките за филтрирање содржина - овој производ има се што ви треба за да ја заштитите вашата организација од сајбер закани!

Целосни спецификации
Издавач Broadcom
Страница на издавачи http://www.broadcom.com/index.php
Датум на издавање 2020-04-28
Датум на додавање 2020-04-28
Категорија Безбедносен софтвер
Под категорија Антивирусен софтвер
Верзија 7.9
Барања за ОС Windows, Windows 2000, Windows XP
Барања None
Цена
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 1131

Comments: