AbsoluteTelnet Telnet SSH and SFTP Client

AbsoluteTelnet Telnet SSH and SFTP Client 11.21

Windows / Celestial Software / 738150 / Целосни спецификации
Опис

AbsoluteTelnet Telnet SSH и SFTP Client е моќен мрежен софтвер кој им обезбедува на корисниците широк опсег на опции за поврзување. Без разлика дали треба да се поврзете со оддалечени сервери преку Telnet, SSH или SFTP, AbsoluteTelnet ве покрива. Со својот нов интерфејс за повеќе сесии со јазичиња или класичниот интерфејс за една сесија, AbsoluteTelnet им нуди на корисниците интуитивно и пријатно искуство.

Една од истакнатите карактеристики на AbsoluteTelnet е неговата поддршка за широк опсег на емулации. Без разлика дали ви треба поддршка за VT100, VT220, VT320, XTERM, WYSE60, ANSI, SCO-ANSI, Televideo ANSI-BBS или QNX за емулација - AbsoluteTelnet има се. Ова им олеснува на корисниците да се поврзат со различни типови сервери без да се грижат за проблеми со компатибилноста.

Покрај неговите можности за поддршка за емулација, AbsoluteTelnet, исто така, доаѓа преполн со опции како што се динамичното проследување на портата и SOCKS5 кои обезбедуваат дополнителни безбедносни мерки при далечинско поврзување. Поддршката за IPV6 гарантира дека вашите врски се заштитени за иднината, додека BIDI (двонасочен текст) и арапското обликување им олеснуваат на корисниците кои работат со нелатински скрипти.

AbsoluteTelnet исто така поддржува протоколи за пренос на датотеки како што се SFTP (Secure File Transfer Protocol), xmodem ymodem и zmodem кои обезбедуваат обемни можности за пренос на датотеки. Ова значи дека преносот на датотеки помеѓу оддалечените сервери е брз и безбеден.

Една од најимпресивните карактеристики на AbsoluteTelent се неговите напредни способности за автентикација кои вклучуваат автентикација за автентикација на паметна картичка DoD CAC (Заедничка пристапна картичка) како и GSSAPI (Генерички програмски интерфејс за апликации за безбедносни услуги). Овие напредни функции за автентикација гарантираат дека само овластен персонал може да пристапи до чувствителни податоци на оддалечените сервери.

Опциите за шифрирање како што се Blowfish Twofish AES Arcfour 3DES Cast128 IDEA и RC4 обезбедуваат максимална безбедност во денешните небезбедни средини, осигурувајќи се дека вашите податоци остануваат безбедни од љубопитните очи додека се транспортираат преку Интернет.

Absolute поддржува можност за едно најавување преку напредни функции за автентикација, како што се паметната картичка DoD CAC и GSSAPI ActiveDirectory Kerberos NTLM, обезбедувајќи беспрекорна интеграција во постојните ИТ инфраструктури без да се загрозат безбедносните стандарди.

Друга одлична карактеристика што ја нуди Absolute е неговата способност за поврзување на сериски порти поголеми од COM9 што го прави идеален за индустриски апликации каде што е потребно сериско поврзување. Променливата големина на лизгање осигурува дека корисниците можат лесно да ги прегледуваат претходните сесии без да се грижат за губење на важни информации поради ограничениот тампон простор.

Генерално, ако барате моќно мрежно софтверско решение кое обезбедува сеопфатни опции за поврзување заедно со напредни безбедносни мерки, тогаш не гледајте подалеку од AbsoluteTelent Telent SSH и SFTP Client!

Целосни спецификации
Издавач Celestial Software
Страница на издавачи http://www.celestialsoftware.net/
Датум на издавање 2020-05-11
Датум на додавање 2020-05-11
Категорија Софтвер за вмрежување
Под категорија Далечински пристап
Верзија 11.21
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 4
Вкупно преземања 738150

Comments: