Crescendo Masters Edition

Crescendo Masters Edition 8.22

Опис

Crescendo Masters Edition од NCH Software е моќен софтвер за пишување и компонирање музички партитури кој ви овозможува лесно да креирате, уредувате и печатите свои музички композиции. Без разлика дали сте професионален музичар или штотуку почнувате, Crescendo Masters Edition ги обезбедува сите алатки што ви се потребни за да напишете убава музика.

Со својот интуитивен интерфејс и сеопфатен сет на функции, Crescendo Masters Edition е совршен избор за секој што сака да создаде висококвалитетни музички партитури. Софтверот нуди широк опсег на симболи за нотација, време и клучни потписи, како и опции за текст што ви дозволуваат да ги приспособите вашите композиции точно како што сакате.

Една од истакнатите карактеристики на Crescendo Masters Edition е неговиот систем за распоред во слободна форма. Ова ви овозможува да ставате белешки каде било на страницата без да бидете ограничени од традиционалното форматирање на листови. Можете исто така лесно да го прилагодите растојанието меѓу белешките и да додавате или отстранувате стапчиња по потреба.

Друга одлична карактеристика на Crescendo Masters Edition е неговата способност да увезува MIDI-датотеки. Ова значи дека ако имате постоечка композиција во MIDI формат, можете лесно да ја внесете во Crescendo Masters Edition и да продолжите да ја уредувате оттаму.

Crescendo Masters Edition вклучува и различни опции за репродукција за да можете да ги слушате вашите композиции како што ќе звучат кога ќе ги свират вистински музичари. Можете да изберете од различни звуци на инструменти за секој дел од вашата композиција или да користите виртуелни инструменти обезбедени од самиот софтвер.

Покрај овие карактеристики, Crescendo Masters Edition исто така вклучува и напредни алатки како што се поддршка за симболи на акорди, поддршка за нотација на таблатура на гитара, поддршка за нотација на тапани итн., што ја прави идеална алатка за композитори кои сакаат целосна контрола врз нивните музички аранжмани.

Генерално, ако барате моќен, но лесен за користење софтвер за пишување музички партитури со сите потребни карактеристики потребни за создавање композиции на професионално ниво, тогаш не гледајте подалеку од изданието Crescendo Master!

Целосни спецификации
Издавач NCH Software
Страница на издавачи https://www.nchsoftware.com
Датум на издавање 2022-06-24
Датум на додавање 2022-06-24
Категорија Забавен софтвер
Под категорија Музички софтвер
Верзија 8.22
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows Vista, Windows 11, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 202

Comments: