WavePad Masters Edition

WavePad Masters Edition 16.37

Windows / NCH Software / 4363047 / Целосни спецификации
Опис

WavePad Masters Edition од NCH Software е моќна и разновидна програма за уредување музика дизајнирана за компјутери со Windows. Со својот интуитивен интерфејс и сеопфатен сет на функции, WavePad ви овозможува лесно да креирате, уредувате и подобрувате вашите аудио снимки.

Без разлика дали сте професионален музичар или штотуку почнувате, WavePad има се што ви е потребно за производство на висококвалитетна аудио содржина. Од основни алатки за уредување како сечење, копирање, залепување и бришење до напредни ефекти како ехо, засилување, намалување на шумот и многу повеќе – WavePad ви дава целосна контрола врз звукот.

Една од истакнатите карактеристики на WavePad е неговата способност да работи со повеќе песни истовремено. Ова го олеснува поставувањето на различни звуци заедно или создавање сложени композиции од нула. Можете исто така да увезете постоечки аудио датотеки во WavePad и да манипулирате со нив на кој било начин што ви одговара.

Друга одлична карактеристика на WavePad е неговата поддршка за широк опсег на формати на датотеки. Без разлика дали работите со MP3 или WAV или кој било друг популарен формат – WavePad може да се справи со сето тоа. Ова го олеснува соработката со други музичари или споделувањето на вашата работа онлајн без да се грижите за проблемите со компатибилноста.

Покрај неговите основни способности за уредување, WavePad вклучува и голем број корисни алатки за анализа и подобрување на вашите аудио снимки. На пример:

- Спектрална анализа: оваа алатка ви овозможува да го визуелизирате фреквентниот спектар на вашето снимање за да можете полесно да ги идентификувате проблематичните области (како што е несаканиот шум).

- Промена на глас: со оваа алатка, можете да ги менувате тонот и тонот на вашиот глас (или на кој било друг) во реално време.

- Сериска обработка: ако имате голем број датотеки на кои им требаат истите уредувања (како нормализација), сериската обработка може да ви заштеди време со автоматизирање на процесот.

Севкупно, ако барате моќна, но сепак прифатлива програма за уредување музика која нуди многу напредни функции - не гледајте подалеку од WavePad Masters Edition од NCH Software!

Преглед

NCH's WavePad Sound Editor Master's Edition v 5.96 анализира и уредува аудио, снима дискови, конвертира текст во говор и додава секакви ефекти на WAV и дополнителни аудио формати.

Добрите

Интуитивен распоред: WavePad Sound Editor Лентата со алатки на Office во стилот на Master's Edition, интегрираниот медиа плеер и големиот спектрален приказ создаваат интуитивен кориснички интерфејс. Како и другите NCH алатки, WavePad ги избегнува темните теми во корист на помалку светкав, но поефикасен распоред.

Професионални алатки: WavePad може да се пофали со анализа на фреквенција со Брза Фуриева трансформација (FFT) и Временска Фуриеова трансформација (TFFT), врвен примерок, детекција на ритам, опкружувачки звук, стерео тава, реверб, повеќекратни синџири ефекти, поправка на клик и поп, текст во говор, тон генератор, мени за намалување на шумот и многу повеќе аудио алатки со проквалитет.

Обележувачи: можете да обележувате клипови за брз пристап до точките за почеток и запирање, отчукувања и така натаму.

Автоматско откривање отчукувања: WavePad наоѓа и комбинира отчукувања и прикажува отчукувања во минута за брзо земање примероци.

Конс

Скокачки прозорци и други: скокачки гази, реклами на страници на прелистувачот, па дури и NCH Suite може да ги навредат некои корисници како малку тешки за shareware, дури и за време на пробна верзија.

Крајна линија

WavePad не е толку блескав како некои аудио уредници, но WAV со големина од мегабајти се вчитуваат брзо и е полн со функции и додатоци.

Забелешка на уредниците: Ова е преглед на пробната верзија на WavePad Sound Editor Master's Edition 5.96.

Целосни спецификации
Издавач NCH Software
Страница на издавачи https://www.nchsoftware.com
Датум на издавање 2022-06-27
Датум на додавање 2022-06-27
Категорија MP3 и аудио софтвер
Под категорија Аудио софтвер за производство и снимање
Верзија 16.37
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 15
Вкупно преземања 4363047

Comments: