WavePad Free Audio and Music Editor

WavePad Free Audio and Music Editor 16.37

Windows / NCH Software / 513823 / Целосни спецификации
Опис

WavePad Free Audio and Music Editor е моќен и разновиден софтвер за уредување аудио што ви овозможува лесно да креирате, уредувате и подобрувате музика и аудио снимки. Без разлика дали сте професионален музичар или штотуку почнувате, WavePad ги нуди сите алатки што ви се потребни за производство на висококвалитетна аудио содржина.

Со својот интуитивен интерфејс и лесен дизајн, WavePad му олеснува на секој да ги уредува своите аудио датотеки. Можете да исечете, копирате, залепите, скратите, бришете делови од вашите снимки со само неколку кликања. Софтверот ги поддржува сите популарни аудио формати, вклучувајќи MP3, WAV, WMA, FLAC и многу повеќе.

Една од истакнатите карактеристики на WavePad е неговата способност да додава ефекти на вашите снимки. Може да примените ефекти на ехо или реверб за да им дадете на вашите песни попростран звук или да користите алатки за засилување за да ја зголемите јачината на звукот на одредени делови. Достапни се и алатки за намалување на шумот кои помагаат да се отстрани несаканиот шум од заднината од вашите снимки.

WavePad исто така вклучува напредни функции како спектрална анализа која ви овозможува да ја визуелизирате фреквентната содржина на вашите песни во реално време. Оваа функција е особено корисна за идентификување на проблематичните области во вашата мешавина на кои можеби ќе им треба дополнително внимание.

Друга одлична карактеристика на WavePad е неговата поддршка за сериска обработка која ви овозможува да применувате ефекти или уредувања на повеќе датотеки одеднаш. Ова заштедува време кога работите на големи проекти со повеќе песни.

Покрај неговите можности за уредување, WavePad вклучува и неколку опции за снимање што ви овозможуваат да снимате звук од надворешни извори како микрофони или инструменти директно во софтверот. Можете исто така да снимате стриминг аудио од веб-локации како Spotify или YouTube со помош на вградениот рекордер.

Севкупно, бесплатниот уредник за аудио и музика WavePad е одличен избор за секој кој бара моќен, но лесен за користење софтвер за уредување на аудио, кој нема да ги уништи парите. Со својот широк опсег на функции и поддршка за сите популарни формати на датотеки, сигурно ќе ги задоволи сите ваши потреби за музичка продукција без разлика дали сте музичар аматер или искусен професионалец.

Клучни карактеристики:

- Исечете/копирајте/залепете/скратете/избришете делови

- Додадете ехо/реверб/засилување/намалување на шумот

- Спектрална анализа

- Сериска обработка

- Опции за снимање (микрофон/инструмент/стриминг)

- Ги поддржува сите популарни формати на датотеки

Системски барања:

Wavepad Free Audio and Music Editor бара оперативен систем Windows 10/8/7/Vista/XP (32-битен и 64-битен) со најмалку 1GB RAM инсталирана на компјутер.

Заклучок:

Ако барате достапен, но моќен музички уредник кој нуди сè, од основните функции за уредување како сечење/копирање/лепење/сечење/бришење делови преку напредни функции како спектрална анализа, тогаш не гледајте подалеку од бесплатен уредник за аудио и музика Wavepad! Совршено е не само за почетници, туку и за професионалци кои сакаат целосна контрола врз нивните саундтракови без да трошат премногу пари однапред!

Целосни спецификации
Издавач NCH Software
Страница на издавачи https://www.nchsoftware.com
Датум на издавање 2022-05-19
Датум на додавање 2022-05-19
Категорија MP3 и аудио софтвер
Под категорија Аудио софтвер за производство и снимање
Верзија 16.37
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 106
Вкупно преземања 513823

Comments: