Devart Excel Add-ins

Devart Excel Add-ins 2.5.441

Опис

Додатоци на Devart Excel: Крајното решение за обработка и анализа на податоци

Во денешниот брз деловен свет, податоците се крал. Компаниите треба да бидат способни брзо и прецизно да обработуваат и анализираат големи количини на податоци за да донесат информирани одлуки. Тука влегуваат додатоците на Devart Excel.

Додатоците на Devart Excel се моќни алатки кои ви овозможуваат да ги користите целосните можности на Microsoft Excel за обработка и анализа на податоци од апликациите во облак и релационите бази на податоци. Со додатоците на Devart Excel, можете да уредувате надворешни податоци како и обично табели на ексел и да ги зачувате промените на податоците назад во изворот на податоци од кој сте ги увезле.

Моќен увоз на податоци

Една од клучните карактеристики на додатоците на Devart Excel се неговите моќни способности за увоз на податоци. Со додатоците на Devart Excel, можете прецизно да конфигурирате кои податоци да се вчитаат во документот. Можете да изберете објекти и колони, да поставувате сложени филтри, па дури и да користите SQL барања за релациони бази на податоци или облак апликации.

Ова значи дека имате целосна контрола врз информациите кои се увезуваат во вашата табела, што ви овозможува да се фокусирате на најважните аспекти од вашиот бизнис без да бидете заглавени со ирелевантни информации.

Брзо освежување на податоци

Друга голема придобивка од користењето на додатоците на Devart Excel е неговата способност брзо да ја освежи вашата работна книга со ажурирани информации од различни извори со еден клик. Ова значи дека наместо да се повторува целата операција за увоз секој пат кога ќе станат достапни нови информации, потребна е само едноставна команда за освежување.

Оваа функција заштедува драгоцено време со елиминирање на повторливите задачи, истовремено обезбедувајќи дека вашата табела секогаш содржи ажурирани информации.

Лесна модификација на податоците

Со додатоците на Devart Excel, уредувањето на надворешните податоци никогаш не било полесно. Можете да ги менувате вредностите на ќелиите исто како и секоја друга табела на ексел, истовремено искористувајќи ги сите напредни функции што ги нуди Microsoft Office Suite, како што се операциите за масовно ажурирање или вметнување/бришење редови.

Откако ќе завршите со уредувањето на вашата табела, едноставно кликнете на копчето „Одврши“ кое ќе ги објави сите промени назад во изворната база на податоци без дополнителни чекори потребни од корисничката страна!

Поддржани извори на податоци

Devart нуди поддршка за широк опсег на популарни бази на податоци, вклучувајќи Oracle, SQL Server, MySQL PostgreSQL SQLite Salesforce Microsoft Dynamics CRM Zoho CRM SugarCRM DB2 QuickBooks MailChimp FreshBooks Freshdesk G Suite HubSpot Magento Marketo NetSuite Shopify меѓу другите!

Заклучок:

Како заклучок, ако барате лесна за употреба, но моќна алатка за обработка и анализа на големи количини на надворешни податоци во рамките на Microsoft Office Suite, тогаш не гледајте подалеку од пакетот на DevArt! Неговиот интуитивен интерфејс во комбинација со робусната функционалност го прави идеално решение за бизнисите кои бараат да го насочат својот работен тек додека ја одржуваат точноста во нивните процеси на одлучување!

Целосни спецификации
Издавач Devart
Страница на издавачи http://www.devart.com/
Датум на издавање 2020-08-02
Датум на додавање 2020-08-02
Категорија Деловен софтвер
Под категорија Софтвер за управување со бази на податоци
Верзија 2.5.441
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања .NET Framework 4.0 or higher, Microsoft Excel 2007 or up, Visual Studio 2010 Tools for Office Runtime
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 170

Comments: