iReasoning MIB Browser Personal Edition

iReasoning MIB Browser Personal Edition 13 build 4604

Опис

iReasoning MIB Browser Personal Edition е моќен мрежен софтвер кој им обезбедува на инженерите неопходна алатка за управување со мрежни уреди и апликации со овозможен SNMP. Со својот кориснички интерфејс, iReasoning MIB Browser им овозможува на корисниците да вчитуваат стандардни, сопственички MIB, па дури и некои неправилно формирани MIB. Исто така, им овозможува да издаваат SNMP барања за да ги преземат податоците на агентот или да прават промени на агентот.

Една од најзначајните предности на iReasoning MIB Browser е неговата способност лесно да се справува со сложени задачи за управување со мрежата. Софтверот ги поддржува сите верзии на SNMP (Simple Network Management Protocol), вклучувајќи го и SNMPv3, кој обезбедува безбеден пристап и механизми за автентикација за управување со мрежните уреди.

Вградениот приемник за замки на софтверот може да прима SNMP стапици и ефикасно да се справува со бури со стапици. Оваа функција им олеснува на инженерите да ги следат нивните мрежи во реално време и брзо да реагираат кога ќе се појават проблеми.

iReasoning MIB Browser Personal Edition е опремен со низа функции што го прават идеален избор за управување со сложени мрежи. Овие карактеристики вклучуваат:

1) Поддршка за повеќе протоколи: Софтверот поддржува различни протоколи како што се ICMP (Internet Control Message Protocol), TCP (Transmission Control Protocol), UDP (User Datagram Protocol) итн., што им олеснува на инженерите да управуваат со различни типови на мрежа уреди.

2) Приспособливи прикази: Корисниците можат да ги прилагодат приказите според нивните преференци со додавање или отстранување колони од табели или графикони.

3) Графичко претставување: Софтверот обезбедува графички прикази на податоците во форма на графикони, графикони итн., што им олеснува на корисниците брзо да ги анализираат податоците.

4) Поддршка за повеќе јазици: iReasoning MIB Browser Personal Edition поддржува повеќе јазици како што се англиски, француски, германски, шпански, јапонски, кинески поедноставен/традиционален што го прави пристапно на глобално ниво.

5) Компатибилност со повеќе платформи: Софтверот е компатибилен со оперативните системи Windows, како и со системи базирани на Linux/Unix како Ubuntu/Fedora/CentOS/RHEL/SUSE/OpenSUSE/Mint/Debian/итн., обезбедувајќи флексибилност во однос на користењето низ различни платформи.

Како заклучок, iReasoning MIB Browser Personal Edition е суштинска алатка што секој инженер треба да ја има во својот арсенал кога управува со сложени мрежи. Неговиот кориснички интерфејс во комбинација со неговите напредни функции го прави една од најдобрите алатки за мрежно поврзување достапни на пазарот денес. Без разлика дали сте искусен професионалец или штотуку ја започнувате својата кариера како мрежен инженер/администратор/архитект/дизајнер/специјалист за безбедност/давател на решенија/продавач/интегратор/давател на услуги/тренер/студент/истражувач/консултант/хонорарец/домашен корисник/ хобист/гејмер/љубител на гаџети/гејк/нерд/немајник/хакер/ентузијаст за сајбер безбедност/мрежен ентузијаст/мрежен хобист/мрежен администратор/мрежен оператор/системски администратор/системски интегратор/развивач на софтвер/тестер на софтвер/инженер за обезбедување квалитет на софтвер/проект менаџер/ лидер на тимот/извршен/шеф/сопственик на бизнис/инвеститор/маркетер/продавач/претставник за поддршка на клиенти/краен корисник/потрошувач/клиент/партнер/продавач/канал партнер/препродавач/дистрибутер/интернет услуги/оператор на центар за податоци/давател на услуги во облак /добавувач на услуги за хостирање/компанија за веб-хостинг/регистратор на домени/итн., Прелистувачот iReasoning MIB ви нуди нешто вредно!

Целосни спецификации
Издавач iReasoning
Страница на издавачи http://www.ireasoning.com
Датум на издавање 2020-05-19
Датум на додавање 2020-05-19
Категорија Софтвер за вмрежување
Под категорија Мрежни алатки
Верзија 13 build 4604
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2016, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 233
Вкупно преземања 125769

Comments: