MathML Kit for Adobe Creative Suite

MathML Kit for Adobe Creative Suite 1.0.2

Опис

MathML Kit за Adobe Creative Suite е моќен софтвер за графички дизајн кој обезбедува природно поставување на датотеки MathML без никакви дополнителни конверзии. Ги поддржува математичките равенки за Adobe InDesign Server, Adobe InDesign и Adobe InCopy во формат MathML. Овој софтвер е дизајниран првенствено за една функција: висококвалитетно печатење на математички формули на хартија.

Главните прелистувачи го поддржуваат форматот MathML и генерално, овој формат е доста популарен. Меѓутоа, за печатење, треба да се претвори во векторски (EPS или PDF) или растерски формати. Како резултат на тоа, конвертираните слики повеќе не се одржуваат и во многу случаи имаат слаб квалитет. Нашето решение не обезбедува никакви можности за уредување MathML; само ви дава можност рачно или на автоматизиран начин да ги ставате формулите MathML во документите на InDesign.

Математичките равенки се суштински дел од научните публикации и техничките документи. Тие бараат прецизно форматирање за да се осигури дека се читливи и разбирливи за читателите кои можеби не се запознаени со сложената математичка нотација. Со MathML Kit за Adobe Creative Suite, можете лесно да креирате висококвалитетни математички равенки кои ги исполнуваат овие барања.

Овој софтвер поддржува различни верзии на производи на Adobe, вклучувајќи:

-Поддршка на Adobe InDesign CS6 - CC2017

-Поддршка на серверот Adobe InDesign CS6 - CC2017

-Поддршка на Adobe InCopy CS5.5 - CC2017

Покрај поддршката за овие производи, обезбедуваме и проширена поддршка за презентација и основна содржина на MathML 2.0, како и основна поддршка за MathML 3.0.

Една од клучните придобивки од користењето на нашиот софтвер е неговата леснотија на користење; не треба да имате посебни вештини или знаења за програмските јазици за да го користите ефективно! Можете едноставно да го инсталирате нашиот приклучок во вашата постоечка верзија на Adobe Creative Suite и веднаш да започнете да создавате математички равенки со професионален изглед!

Друга придобивка е тоа што нашето решение обезбедува резултати од печатење со висок квалитет без да се загрозат проблемите со одржувањето или квалитетот поврзани со конвертирање на слики од еден формат во друг.

Со напредните функции на нашиот софтвер, како што се опциите за автоматско поставување и опциите за рачно поставување, можете лесно да го приспособите распоредот на документите според вашите специфични потреби, додека одржувате конзистентност на сите страници во документот.

Нашиот тим работеше напорно за да го развие овој производ, така што корисниците ќе можат да уживаат во беспрекорна интеграција помеѓу нивните омилени алатки за дизајн како Photoshop®, Illustrator®, Acrobat® Pro DC™ итн., што го прави полесно од кога било досега да создаваат неверојатни дизајни брзо!

Како заклучок, ако барате сигурна алатка која ќе ви помогне брзо да креирате математички равенки со професионален изглед без да се загрозат проблемите со квалитетот или одржувањето поврзани со конвертирање на слики од еден формат во друг, тогаш не гледајте подалеку од MathML Kit!

Целосни спецификации
Издавач Scand
Страница на издавачи http://scand.com/
Датум на издавање 2020-05-21
Датум на додавање 2020-05-21
Категорија Софтвер за графички дизајн
Под категорија Софтвер за објавување работна површина
Верзија 1.0.2
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена $199.00
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 35

Comments: