EMS SQL Manager for InterBase/Firebird

EMS SQL Manager for InterBase/Firebird 5.5.4.52620

Windows / EMS Database Management Solutions / 329 / Целосни спецификации
Опис

EMS SQL Manager за InterBase/Firebird е моќна алатка дизајнирана за администрација и развој на бази на податоци InterBase и Firebird. Овој софтвер е компатибилен со која било верзија на системите за управување со бази на податоци InterBase и Firebird до најновата, што го прави идеален избор за бизниси од сите големини.

Со EMS SQL Manager, можете лесно да управувате со сите ваши објекти InterBase и Firebird со уредниците за поддршка на Unicode. Софтверот нуди многу моќни алатки за бази на податоци, како што се Visual Database Designer за креирање InterBase/Firebird бази на податоци со само неколку кликања, Visual Query Builder, Stored Procedure Debugger за InterBase и Firebird SQL скрипти за развој, меѓу другото.

Една од клучните карактеристики на EMS SQL Manager е неговиот најсовремен графички кориснички интерфејс со добро опишан волшебнички систем. Ова го прави лесен за користење дури и за почетници кои можеби не се запознаени со софтверот. Интерфејсот е интуитивен и лесен за користење, што ви овозможува брзо да се движите низ софтверот.

Софтверот исто така нуди ефективни функции за управување со безбедноста што ви овозможуваат да го контролирате пристапот до вашите бази на податоци. Можете да поставите корисници и улоги со различни нивоа на права на пристап во зависност од нивните одговорности во вашата организација.

Друга импресивна карактеристика на EMS SQL Manager се неговите визуелни и текстуални алатки за градење барања. Со оваа функција, можете лесно да креирате сложени прашања без да морате рачно да пишувате код. Дизајнерот на извештаи е опремен и со јасен волшебник за изработка на извештаи што ви овозможува брзо да генерирате извештаи.

Волшебниците за извоз/увоз на податоци се уште една корисна карактеристика што работи во заднински режим додека дозволува компатибилност со Уникод. Ова значи дека можете да увезувате/извезувате податоци од различни извори без да се грижите за проблеми со компатибилноста.

EMS SQL Manager е опремен и со моќен визуелен дизајнер на бази на податоци кој ви овозможува визуелно да ги дизајнирате вашите бази на податоци наместо рачно да пишувате код. Можете да влечете и пуштате табели на површината на платното или да користите претходно изградени шаблони обезбедени од софтверот.

Дополнително, постојат волшебници кои се лесни за употреба кои вршат услуги InterBase и Firebird во заднински режим што заштедува време при управување со големи количини на податоци или извршување рутински задачи како резервни копии или обновувања.

Генерално, EMS SQL Manager за Interbase/Firebird обезбедува брза навигација за управување со базата на податоци заедно со многу други корисни функции што го прави одличен избор за бизниси кои бараат ефикасни начини за ефикасно управување со нивните бази на податоци.

Како заклучок, ако барате сигурна алатка која ќе ви помогне да ги рационализирате вашите деловни операции преку обезбедување ефикасни начини за управување со вашите бази на податоци, тогаш не гледајте подалеку од EMS SQL Manager!

Целосни спецификации
Издавач EMS Database Management Solutions
Страница на издавачи http://www.sqlmanager.net
Датум на издавање 2019-06-03
Датум на додавање 2020-05-26
Категорија Деловен софтвер
Под категорија Софтвер за управување со бази на податоци
Верзија 5.5.4.52620
Барања за ОС Windows XP/Vista/7/8/10
Барања None
Цена $135
Преземања неделно 2
Вкупно преземања 329

Comments: