Alternate Quick Audio

Alternate Quick Audio 1.950

Windows / AlternateTools / 209 / Целосни спецификации
Опис

Алтернативно брзо аудио: едноставен и ефикасен аудио конвертор

Ако барате едноставен и ефикасен аудио конвертор, не гледајте подалеку од Алтернативно брзо аудио. Оваа бесплатна програма ви овозможува лесно да конвертирате аудио датотеки во други формати, вклучително и некои формати на видео датотеки. Со поддршка за широк опсег на аудио формати, вклучувајќи WAV, MP3, OGG, AAC, AIF, ASF, AST, AU, FLAC, FLV, M4A, MP2, MP4, MPG, RA, SF, VOC и WMA - оваа програма е совршен за секој кој треба брзо и лесно да ги конвертира своите аудио датотеки.

Една од најдобрите работи за алтернативно брзо аудио е неговата едноставност. Програмата е дизајнирана имајќи ја предвид леснотијата на користење, така што дури и оние кои не се упатени во технологијата можат да ја користат без никакви тешкотии. Интерфејсот е чист и јасен - се што треба да направите е да ја изберете датотеката(ите) што сакате да ги конвертирате и да го изберете излезниот формат.

Друга одлична карактеристика на овој софтвер е неговата брзина. За разлика од некои други аудио конвертори за кои може да бидат потребни години за да се заврши процесот на конверзија - Алтернативното брзо аудио ја завршува работата брзо без да се загрозува квалитетот.

Вградениот конвертор поддржува широк спектар на популарни аудио формати како што се WAV (Waveform Audio File Format), MP3 (MPEG-1 или MPEG-2 Audio Layer III), OGG (Ogg Vorbis), AAC (Advanced Audio Coding), AIF (формат на датотека за размена на аудио), ASF (формат на напредни системи), AST (формат на звучна датотека AstoundSound 3D), AU (формат на аудио датотека што се користи од системите базирани на Unix на Sun Microsystems), FLAC (бесплатен аудио кодек без загуби), FLV ( Flash Video), M4A (MPEG-4 Part 14 или Apple Lossless Encoder), MP2 (MPEG-1 или MPEG-2 Layer II ), MP4 (MPEG-4 Part 14 ), MPG (Moving Picture Experts Group) RA (RealAudio формат развиен од RealNetworks Inc.) SF (Sound Forge Project File ) VOC (Формат на Creative Voice датотека што се користи во Sound Blaster картичките на Creative Labs) и WMA (Windows Media Player).

Покрај неговите можности за конверзија - Алтернативното брзо аудио вклучува и некои основни функции за уредување како што се отсекување на вашите аудио датотеки пред да ги конвертирате. Оваа функција е корисна кога ви треба само одреден дел од аудио датотека наместо да ја конвертирате целата датотека.

Едно нешто што вреди да се забележи за овој софтвер е тоа што бара. NET-framework 2.0 кој е претходно инсталиран на оперативниот систем Windows Vista наваму, но може да бара инсталација на постари верзии како Windows XP.

Генерално, ако барате лесна за употреба, но моќна алатка за конвертирање на вашите аудио датотеки во различни формати, тогаш не гледајте подалеку од Алтернативно брзо аудио!

Целосни спецификации
Издавач AlternateTools
Страница на издавачи http://www.alternate-tools.com
Датум на издавање 2020-05-25
Датум на додавање 2020-05-27
Категорија MP3 и аудио софтвер
Под категорија Rippers & Софтвер за конвертирање
Верзија 1.950
Барања за ОС Windows XP/2003/Vista/Server 2008/7/8/Server 2016/10
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 209

Comments: