Virto SharePoint jQuery Charts

Virto SharePoint jQuery Charts 2.2.0

Опис

Virto SharePoint jQuery Charts е моќна и разноврсна алатка за создавање на прекрасни графикони, графикони и графики во Microsoft SharePoint. Оваа контрола базирана на jQuery нуди широк опсег на функции кои им овозможуваат на корисниците лесно да креираат прекрасни визуелни претстави на нивните податоци.

Една од клучните карактеристики на Virto Charts е неговата способност да работи со различни извори на податоци. Без разлика дали работите со списоци на SharePoint, SQL бази на податоци, XML-датотеки или други извори, оваа компонента може да ви помогне да креирате графикони што точно ги рефлектираат вашите податоци.

Друга одлична карактеристика на Virto Charts е нејзината флексибилност кога станува збор за големината на графиконот. Корисниците можат лесно да ги дефинираат висината и ширината или дијаметарот во пиксели за нивните графикони, осигурувајќи дека тие совршено се вклопуваат во нивните страници на SharePoint.

Кога станува збор за опциите за прилагодување на графиконите, Virto Charts не разочарува. Корисниците можат да избираат од широк спектар на опции за кодирање на бои RGB за линиски и столбест дијаграми, како и можност за користење на опциите за зумирање на графиконот и наредени графикони. Податочните точки може да се истакнат за акцент, додека боите за мрежното RGB кодирање на бои на X и Y оските може да се дефинираат од корисниците.

Автоматското скалирање на оската е уште една корисна карактеристика понудена од Virto Charts. Ова им овозможува на корисниците автоматски да ги дефинираат минималните и максималните вредности врз основа на нивните збирки податоци. Дополнително, корисниците имаат можност да прикажуваат или сокријат наслови на графикони и легенди на различни позиции на нивните графикони.

За оние кои сакаат уште поголема контрола врз тоа како нивните податоци се прикажуваат на нивните графикони, Virto Charts нуди опции за филтрирање за прикажаните податоци, како и групирање вредности и агрегација на податоци за информации за Y-оската. Корисниците исто така имаат можност да дефинираат формати на датум/време за информации за X-оската врз основа на специфични потреби.

Генерално, Virto SharePoint jQuery Charts е одличен избор за секој кој сака да креира визуелно привлечни графикони во Microsoft SharePoint брзо и лесно. Со достапни изданија специјално дизајнирани за 2007 и 2010 верзии на софтверот SharePoint достапни преку делот за понуди на софтвер со широк избор на нашата веб-локација, нема причина да не ја пробате оваа моќна алатка денес!

Целосни спецификации
Издавач Virtosoftware
Страница на издавачи http://www.virtosoftware.com
Датум на издавање 2019-05-28
Датум на додавање 2020-05-28
Категорија Комунални услуги и оперативни системи
Под категорија Софтвер за автоматизација
Верзија 2.2.0
Барања за ОС Windows XP/Vista/7/8/10
Барања None
Цена $490
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 128

Comments: