DataRay-|;>  WinCamUCM USB2.0 v1 (VID=1632 PID=1001)

DataRay-|;> WinCamUCM USB2.0 v1 (VID=1632 PID=1001) 2.20.0.0

Опис

DataRay-|;> WinCamUCM USB2.0 v1 (VID=1632 PID=1001) е моќен софтвер за двигатели кој им овозможува на корисниците да ги поврзат своите DataRay камери со нивните компјутери преку USB 2.0. Овој софтвер е дизајниран да работи со серијата камери WinCamUCM, кои се камери со високи перформанси кои се користат во различни апликации како што се профилирање со ласерски зраци, индустриска инспекција и научни истражувања.

Со овој софтвер за драјвери, корисниците можат лесно да ги контролираат и конфигурираат нивните WinCamUCM камери од нивниот компјутер. Софтверот обезбедува кориснички интерфејс кој им овозможува на корисниците да ги приспособат поставките на камерата како што се времето на експозиција, засилувањето и резолуцијата на сликата. Дополнително, софтверот вклучува напредни функции како што се алатки за обработка и анализа на слики во реално време кои им овозможуваат на корисниците да извлечат вредни информации од нивните слики.

Една од клучните придобивки од користењето DataRay-|;> WinCamUCM USB2.0 v1 (VID=1632 PID=1001) е неговата компатибилност со широк опсег на оперативни системи, вклучувајќи Windows XP/Vista/7/8/10 (32-битни и 64-битни). Ова им олеснува на корисниците да го интегрираат софтверот во нивните постоечки работни текови без да се грижат за проблеми со компатибилноста.

Друга предност на овој софтвер за двигатели е неговата способност да поддржува повеќе камери истовремено. Корисниците можат да поврзат до четири WinCamUCM камери одеднаш и да ги контролираат сите од истиот интерфејс. Оваа одлика е особено корисна за апликации каде што се потребни повеќе точки на гледање или кога се снимаат податоци од различни агли.

Покрај својата основна функционалност, DataRay-|;> WinCamUCM USB2.0 v1 (VID=1632 PID=1001) исто така вклучува неколку напредни функции што го прават да се издвојува од другите двигатели за фотоапарати на пазарот:

Обработка на слики во реално време: Софтверот вклучува можности за обработка на слики во реално време кои им овозможуваат на корисниците да применуваат филтри и корекции на пат додека гледаат слики во живо од нивната камера.

Алатки за анализа на слики: Вградените алатки за анализа им овозможуваат на корисниците да извлечат вредни информации од нивните слики, како што се мерењата на ширината на зракот или профилите на интензитет.

Приспособлив кориснички интерфејс: Корисниците можат да го приспособат изгледот на корисничкиот интерфејс според нивните преференци со преуредување на панелите или со криење/прикажување специфични контроли.

Генерално, DataRay-|;> WinCamUCM USB2.0 v1 (VID=1632 PID=1001) е суштинска алатка за секој што работи со серијата камери WinCamUCM на DataRay. Неговиот интуитивен интерфејс во комбинација со напредните функции им овозможува лесно и на почетниците и на искусните корисници да го извлечат максимумот од овие моќни камери.

Клучни карактеристики:

• Лесен за користење интерфејс

• Обработка на слики во реално време

• Алатки за анализа на слики

• Прилагодлив кориснички интерфејс

• Поддржува повеќе камери истовремено

• Компатибилен со Windows XP/Vista/7/8/10 (32-битни и 64-битни)

Системски барања:

Оперативен систем: Windows XP/Vista/7/8/10 (32-битни и 64-битни)

Процесор: Intel Pentium III или повисок

RAM: минимум 512 MB

Простор на тврдиот диск: минимум 50 MB

Заклучок:

DataRay- | useandpowerfultoolforbothnoviceandexperiencedusersalike.Withitscompatibilitywithawiderangeofoperatingsystemsandabilitytosupportmultiplecamerassimultaneously,thissoftwareisagreatinvestmentforanyoneinvolvedinindustrialinspection,laserbeamprofilingorscientificresearchapplications.Soif you're lookingforaqualitydriversoftwareforyourWin Cam UCMcamera,youcan'tgowrongwithData Ray-|;>Win Cam UCMUSB20Vl(VID=l632 PlD=lOOl).

Целосни спецификации
Издавач DataRay
Страница на издавачи http://www.dataray.com/main.html
Датум на издавање 2008-08-26
Датум на додавање 2004-09-24
Категорија Возачи
Под категорија Возачи на камери
Верзија 2.20.0.0
Барања за ОС Windows 2003, Windows 2000, Windows 98, Windows, Windows XP, Windows NT
Барања Windows 98/ME/NT/2000/XP/2003
Цена Free
Преземања неделно 2
Вкупно преземања 359

Comments: