Universal Audio UAD-1 Powered Plug-Ins driver

Universal Audio UAD-1 Powered Plug-Ins driver 3.8.0

Windows / Universal Audio / 37494 / Целосни спецификации
Опис

Universal Audio UAD-1 Powered Plug-Ins драјверот е моќен софтвер кој ги подобрува перформансите на вашиот аудио интерфејс обезбедувајќи пристап до широк опсег на висококвалитетни приклучоци. Овој драјвер е дизајниран да работи со картичката UAD-1 DSP на Universal Audio, која обезбедува посветена процесорска моќ за извршување на овие приклучоци.

Со двигателот на Universal Audio UAD-1 Powered Plug-Ins, можете да ги искористите предностите на некои од најнапредните алатки за обработка на аудио достапни денес. Овие приклучоци се дизајнирани да имитираат класична аналогна опрема, овозможувајќи ви пристап до истиот квалитет и карактер на звукот што ги направи овие уреди толку популарни со текот на годините.

Една од клучните карактеристики на овој софтвер е неговата компатибилност со широк опсег на дигитални аудио работни станици (DAW). Без разлика дали користите Pro Tools, Logic Pro X, Ableton Live или кој било друг популарен софтвер DAW, можете лесно да го интегрирате овој драјвер во вашиот работен тек и да започнете да ги користите неговите моќни способности.

Најновата верзија на овој софтвер (v5.8.0) вклучува неколку возбудливи нови функции и подобрувања. Можеби најзначајно, го воведува приклучокот Studer A800 Multichannel Tape Recorder за UAD-2. Овој приклучок имитира една од најпознатите иконски машини за ленти некогаш направени и ви овозможува да додадете топлина и карактер на вашите снимки на начин што може да го обезбеди само аналогната опрема.

Покрај овој нов приклучок, v5.8.0 вклучува и официјално санкционирани SSL E Series Channel Strip и SSL G Series Bus Compressor приклучоци (порано познати како UAD 4K). Овие додатоци се базирани на класичен SSL хардвер од 1980-тите и нудат неверојатно разноврсна група алатки за обликување на вашиот звук.

Севкупно, двигателот за приклучоци на Universal Audio UAD-1 Powered Plug-Ins е суштинска алатка за секој кој сериозно ја сфаќа својата аудио продукција. Со својот огромен избор на висококвалитетни приклучоци и беспрекорна интеграција со популарните DAW, обезбедува се што ви треба за да ги подигнете вашите снимки на следното ниво.

Клучни карактеристики:

• Пристапете до широк опсег на висококвалитетни приклучоци

• Емулирајте класична аналогна опрема

• Компатибилен со сите главни DAW

• Најновата верзија вклучува додаток Studer A800 Multichannel Tape Recorder

• Официјално санкционирани SSL E Series Channel Strip и SSL G Series Bus Compressor plugins

Компатибилност:

Универзален двигател за приклучоци за аудио UAD-1 е компатибилен со Windows XP/Vista/7/8/10 (32-битни или 64-битни) оперативни системи, како и со Mac OS X 10.x или понови верзии, вклучувајќи macOS Catalina.

Потребен е најмалку еден достапен PCIe слот на матичната плоча на вашиот компјутер заедно со минимални системски барања како што е процесорот Intel Core i3 или еквивалентен AMD процесор; 4 GB RAM; УСБ влез; Потребна е интернет конекција за целите на регистрација и активирање.

Инсталација:

За да инсталирате драјвер за приклучоци со Universal Audio UAD-1 на компјутер со Windows:

Чекор 1: Преземете и стартувајте ја датотеката за инсталирање од официјалната веб-страница.

Чекор 2: Следете ги упатствата дадени од волшебникот за инсталатер.

Чекор 3: Рестартирајте го компјутерот откако инсталацијата ќе заврши успешно.

Чекор 4: Стартувајте ја апликацијата DAW и соодветно конфигурирајте ги поставките.

За да инсталирате драјвер за приклучоци на Universal Audio UAD-1 на Mac:

Чекор 1: Преземете ја датотеката за инсталирање од официјалната веб-страница.

Чекор 2: кликнете двапати на преземеното. dmg датотека и следете ги упатствата дадени од волшебникот за инсталација.

Чекор 3: Рестартирајте го компјутерот откако инсталацијата ќе заврши успешно.

Чекор 4: Стартувајте ја апликацијата DAW и соодветно конфигурирајте ги поставките.

Заклучок:

Ако сте сериозни за производство на висококвалитетна аудио содржина, тогаш не гледајте подалеку од двигателите за приклучоци на Universal Audio, како што се картичките UA-DSP, кои обезбедуваат посветена процесорска моќ за извршување на овие неверојатни емулации на звук! Најновата верзија v5.8 носи уште повозбудливи карактеристики како што е приклучокот за повеќеканален магнетофон Studer A800, заедно со официјално санкционираните ленти за канали од серијата SSL E и приклучоците за магистрални компресори од серијата G, порано познати како „Uad4k“ на картичките UA-DSP. Па што се чека? Започнете денес!

Целосни спецификации
Издавач Universal Audio
Страница на издавачи http://uaudio.com/
Датум на издавање 2008-08-26
Датум на додавање 2005-01-20
Категорија Возачи
Под категорија Аудио драјвери
Верзија 3.8.0
Барања за ОС Windows 2003, Windows 2000, Windows 98, Windows, Windows XP
Барања Windows 98SE/ME/2000/XP/2003
Цена Free
Преземања неделно 13
Вкупно преземања 37494

Comments: