Media Center Extender

Media Center Extender 1.0.0.0

Опис

Media Center Extender е моќен софтвер кој ви овозможува да ја проширите функционалноста на вашиот Windows Media Center. Овој софтвер за двигатели ви овозможува да пренесувате медиумска содржина од вашиот компјутер на други уреди, како што се телевизори, конзоли за игри и други компатибилни уреди.

Со Media Center Extender, можете да уживате во сите функции на Windows Media Center на кој било уред во вашата домашна мрежа. Можете да гледате ТВ емисии во живо и снимени програми, да слушате музика, да гледате фотографии и видеа и да пристапувате до онлајн услуги како Netflix и Hulu Plus.

Софтверот е лесен за инсталирање и користење. Откако ќе се инсталира на вашиот компјутер или лаптоп со Windows 7 или понови верзии на оперативниот систем, автоматски ги открива компатибилните уреди на вашата мрежа. Потоа можете да ги поврзете овие уреди со едноставен процес на поставување што трае само неколку минути.

Media Center Extender поддржува широк спектар на уреди од различни производители, вклучувајќи Xbox 360, Xbox One, Sony PlayStation 3/4/5, како и некои паметни телевизори од Samsung или LG. Ова значи дека можете да уживате во сите функции на Windows Media Center на кој било уред во вашата домашна мрежа без да купувате дополнителен хардвер.

Една од клучните придобивки од користењето на овој софтвер е неговата способност да проследува висококвалитетна видео содржина без проблеми со баферот или заостанувањето. Софтверот користи напредна технологија за стриминг која обезбедува непречена репродукција дури и при проследување содржина со висока дефиниција преку Wi-Fi мрежи.

Друга одлична карактеристика на Media Center Extender е неговата поддршка за пристап до далечински управувач. Можете да користите кој било компатибилен уред за далечински управувач (како што е Xbox контролер) за да се движите низ менијата и да ги контролирате функциите за репродукција на поврзаните уреди.

Во прилог на неговата основна функционалност како софтвер за двигател за продолжување на медиумскиот центар за компјутери/лаптопи со Windows; овој производ, исто така, доаѓа со неколку додатоци, како што се приклучоци за популарни веб-прелистувачи како Google Chrome или Mozilla Firefox, кои им овозможуваат на корисниците беспрекорна интеграција помеѓу искуството со прелистувачот и искуството во медиа центарот, овозможувајќи им да прелистуваат интернет содржини директно во интерфејсот на нивниот медиумски центар додека сеуште се можат лесно да се префрлаат напред-назад помеѓу двете средини во секое време кога сакаат!

Генерално, ако барате лесно за користење решение кое ви овозможува беспрекорно да пренесувате мултимедијални содржини низ повеќе платформи, тогаш не гледајте подалеку од Media Center Extender!

Целосни спецификации
Издавач Microsoft
Страница на издавачи http://www.microsoft.com/
Датум на издавање 2008-08-26
Датум на додавање 2005-06-03
Категорија Возачи
Под категорија Контролери на игри
Верзија 1.0.0.0
Барања за ОС Windows 2000, Windows 98, Windows, Windows XP, Windows NT
Барања Windows 98SE/ME/NT/2000/XP
Цена Free
Преземања неделно 13
Вкупно преземања 38217

Comments: