Canon EOS Digital Rebel firmware update

Canon EOS Digital Rebel firmware update 1.1.1

Опис

Ако сте ентузијаст за фотографија, знаете колку е важно да ги имате најновите ажурирања на фирмверот за вашиот фотоапарат. Ажурирањето на фирмверот на Canon EOS Digital Rebel е суштинска алатка за секој што поседува дигитален фотоапарат Canon EOS 300D. Ова ажурирање на софтверот решава неколку проблеми со кои корисниците се соочуваат со нивните камери, вклучително и зголемена доверливост на апликацијата RemoteCapture и подобрени операции кога се користат на Windows XP и Mac OS X со [PTP] избрано во [Communication].

Верзијата 1.1.1 на фирмверот EOS DIGITAL REBEL/EOS 300D DIGITAL е дизајниран да ги зголеми вкупните перформанси на вашиот фотоапарат преку поправање грешки и подобрување на неговата функционалност. Оваа верзија на фирмверот може да се инсталира само на камери со фирмвер верзија 1.0.2.

Едно од најзначајните подобрувања во ова ажурирање е зголемената доверливост на апликацијата RemoteCapture кога се користи со вашиот фотоапарат. RemoteCapture ви овозможува да го контролирате вашиот фотоапарат од компјутер или лаптоп, што го олеснува фотографирањето од далечина или поставувањето снимки со време-лапс без физички да ја допирате камерата.

Друго подобрување во ова ажурирање е подобрата компатибилност со оперативните системи Windows XP и Mac OS X при користење на режимот PTP (Picture Transfer Protocol) за комуникација помеѓу вашиот компјутер и камерата.

Генерално, ова ажурирање на софтверот ќе помогне да се подобрат перформансите на вашиот дигитален фотоапарат Canon EOS Digital Rebel/EOS 300D со поправање на грешки и подобрување на неговата функционалност.

Инструкции за инсталација:

Пред да го инсталирате ова ажурирање на фирмверот, проверете дали сте ги прочитале внимателно сите упатства бидејќи неправилната инсталација може да предизвика оштетување на вашиот уред.

Чекор 1: Преземете ја верзијата 1.1.1 на фирмверот од официјалната веб-страница на Canon.

Чекор 2: Извлечете ја преземената датотека.

Чекор 3: Вметнете целосно наполнета батерија во вашиот дигитален фотоапарат.

Чекор 4: Поврзете го вашиот дигитален фотоапарат преку USB-кабел со компјутер со оперативен систем Windows XP или Mac OS X.

Чекор 5: Вклучете го прекинувачот за напојување додека го притискате копчето DISP додека на LCD екранот не се појави „Firmware Update“

Чекор 6: Притиснете го копчето SET еднаш

Чекор 7: Следете ги упатствата прикажани на LCD екранот

Заклучок:

Како заклучок, ако поседувате дигитален фотоапарат Canon EOS Digital Rebel/EOS 300D, тогаш ажурирањето на неговиот фирмвер треба да биде еден од вашите главни приоритети бидејќи ќе помогне значително да ги подобри севкупните перформанси.

Верзијата 1.1.1 за ажурирање на фирмверот на Canon EOS Digital Rebel нуди неколку подобрувања како што се зголемена сигурност на апликацијата RemoteCapture кога се користи со компјутери/лаптопи; подобра компатибилност со оперативните системи Windows XP/Mac OS X користејќи PTP режим за комуникација помеѓу уредите; ги поправа грешките што влијаеле на функционалноста на претходните верзии - сите овие придобивки го прават суштинска алатка за секој љубител на фотографијата кој со нетрпение очекува да го подобри своето искуство додека снима моменти преку објективот!

Целосни спецификации
Издавач Canon
Страница на издавачи http://www.canon.com/
Датум на издавање 2008-11-09
Датум на додавање 2005-06-17
Категорија Дигитален софтвер за фотографии
Под категорија Софтвер за дигитална камера
Верзија 1.1.1
Барања за ОС Windows 2000, Windows 98, Windows Me, Windows, Windows XP
Барања Windows 98/Me/2000/XP
Цена Free
Преземања неделно 3
Вкупно преземања 16269

Comments: