Mobile Intel(R) 945GM Express Chipset Family Display Drivers

Mobile Intel(R) 945GM Express Chipset Family Display Drivers 15.12.75.4.1930

Опис

Мобилниот Intel(R) 945GM Express Chipset Family Display Drivers е софтверски пакет кој обезбедува драјвери за мобилниот Intel 945GM Express чипсет. Овој чипсет е дизајниран за употреба во мобилни уреди како што се лаптопи и преносни компјутери и нуди низа функции што го прават идеален избор за овие типови уреди.

Една од клучните придобивки на чипсетот Mobile Intel 945GM Express е неговиот дизајн со мала моќност. Ова овозможува до 28% помала просечна потрошувачка на енергија во споредба со претходните генерации, што може да помогне да се продолжи траењето на батеријата и да се намалат трошоците за енергија. Ова го прави одличен избор за корисници кои треба да работат на нивните лаптопи или преносни компјутери подолг период без пристап до извор на енергија.

Друга важна карактеристика на чипсетот Mobile Intel 945GM Express се неговите графички перформанси. Со Intel Graphics Media Accelerator 950, овој чипсет обезбедува до 2x подобрување на графичките перформанси во однос на претходната генерација на чипсет. Ова значи дека корисниците можат да уживаат во помазна репродукција на видео, побрзо време на рендерирање и подобар целокупен визуелен квалитет кога ги користат нивните мобилни уреди.

Покрај неговите графички способности, чипсетот Mobile Intel 945GM Express нуди и подобрени стапки на пренос на податоци во споредба со претходните генерации. Овозможува до 25% поголема брзина на пренос на податоци во споредба со брзината на автобусот од претходната генерација, што значи дека корисниците можат да префрлаат датотеки побрзо и поефикасно од кога било досега.

Други карактеристики на овој моќен чипсет вклучуваат графички порти PCI Express x16 и влезни/излезни порти PCI Express x1, поврзување со Serial ATA од следната генерација и поврзување со Hi-Speed ​​USB 2.0. Овие карактеристики им олеснуваат на корисниците да ги поврзат своите мобилни уреди со други периферни уреди како што се надворешни хард дискови или печатачи.

Севкупно, ако барате моќен и ефикасен софтверски пакет за двигатели на дисплејот кој ќе ви овозможи да добиете максимални перформанси од хардверот на екранот на вашиот мобилен уред, тогаш не гледајте подалеку од двигателите за семејни екрани за мобилни чипсети за мобилни Intel(R) 945GM Express!

Целосни спецификации
Издавач Intel
Страница на издавачи http://www.intel.com
Датум на издавање 2008-08-26
Датум на додавање 2005-12-13
Категорија Возачи
Под категорија Возачи на матични плочи
Верзија 15.12.75.4.1930
Барања за ОС Windows 2000, Windows 98, Windows, Windows XP, Windows NT
Барања Windows 98SE/ME/NT/2000/XP
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 67582

Comments: