C-Media CMI8738 WDM Driver (Windows XP)

C-Media CMI8738 WDM Driver (Windows XP) 0639

Windows / C-Media Electronics / 5362558 / Целосни спецификации
Опис

Ако барате сигурен и ефикасен драјвер за вашата аудио картичка базирана на CMI8738, не гледајте подалеку од двигателот C-Media CMI8738 WDM. Овој пакет на драјвери содржи сè што ви е потребно за да ја активирате вашата аудио картичка и да работи на Windows XP.

Чипсетот CMI8738 е популарен избор за многу аудио картички базирани на PCI, благодарение на неговиот висококвалитетен излез на звук и малата латентност. Меѓутоа, за да ги искористите овие карактеристики, потребен ви е компатибилен драјвер кој може ефективно да комуницира со хардверот.

Тоа е местото каде што доаѓа двигателот C-Media CMI8738 WDM. Овој пакет на двигатели ги вклучува сите потребни датотеки и компоненти за да се осигура дека вашата аудио картичка работи како што е предвидено на Windows XP. Без разлика дали го користите вашиот компјутер за игри, продукција на музика или само секојдневна употреба, овој драјвер ќе обезбеди сигурни перформанси и одличен квалитет на звукот.

Едно нешто што треба да се забележи е дека овој драјвер е компатибилен само со Windows XP. Ако користите различен оперативен систем (како што се Windows 7 или 10), ќе треба да најдете алтернативен двигател кој е специјално дизајниран за вашиот ОС.

Исто така, вреди да се спомене дека иако овој пакет на драјвери е обезбеден од C-Media, тие не нудат поддршка за крајните корисници за нивните драјвери. Ако наидете на какви било проблеми или имате прашања за тоа како да го инсталирате или користите овој софтвер, најдобро е директно да го контактирате вашиот производител на хардвер.

Генерално, ако барате солидно и сигурно решение за двигателот за вашата аудио картичка базирана на CMI8738 на Windows XP, двигателот C-Media CMI8738 WDM дефинитивно вреди да се размисли. Со неговиот лесен процес на инсталација и доверливи перформанси, сигурно ќе обезбеди одлично корисничко искуство без разлика какви аудио задачи имате на ум.

Целосни спецификации
Издавач C-Media Electronics
Страница на издавачи http://www.cmedia.com
Датум на издавање 2008-11-07
Датум на додавање 2006-02-10
Категорија Возачи
Под категорија Аудио драјвери
Верзија 0639
Барања за ОС Windows, Windows XP
Барања Windows XP, CMI8738-based sound card
Цена Free
Преземања неделно 16
Вкупно преземања 5362558

Comments: