Google Play for Android

Google Play for Android

Опис

Google Play за Android: Вашата едношалтерска продавница за дигитална забава

Забавата треба да биде забавна. Но, во реалноста, сè може да биде сосема спротивно - преместување датотеки помеѓу компјутерите, бескрајно синхронизирање низ вашите уреди и жици... многу жици. Денеска ја елиминираме целата таа мака со Google Play Store, дестинација за дигитална забава каде што можете да ја најдете, уживате и споделувате омилената музика, филмови, книги и апликации на интернет и на вашиот телефон или таблет со Android.

Продавницата на Google Play е целосно базирана на облак, така што целата ваша музика, филмови, книги и апликации се складираат на интернет. Ова значи дека тие се секогаш достапни за вас, без разлика каде сте или каков уред користите. Никогаш не треба да се грижите дали ќе ги изгубите или пак ќе ги преместите.

Со огромниот избор на дигитални содржини на Google Play Store од целиот свет на вашите прсти 24/7 - лесно е да се најде нешто ново што одговара на секое расположение! Без разлика дали се работи за нов албум од нов изведувач или класичен филм што сакавте да го гледате повторно - Google Play има сè.

Музика

Google Play Music нуди милиони песни од врвни изведувачи ширум светот. Со персонализирани препораки засновани на она што најчесто го слушате - наоѓањето нова музика никогаш не било полесно! Можете исто така да креирате сопствени листи за репродукција за секоја пригода или расположение.

Филмови и ТВ серии

Од холивудски блокбастери до инди филмови - Google Play Movies & TV има по нешто за секого! Изнајмувајте или купувајте филмови во HD квалитет со само еден клик. Гледајте ги веднаш на кој било уред поврзан на интернет, вклучувајќи паметни телефони, таблети и паметни телевизори.

Книги

Без разлика дали се работи за фикција или не-фикција - Google Play Books има широка колекција на е-книги достапна по пристапни цени. Со функции како читање во ноќен режим и прилагодливи големини на фонтови - читањето никогаш не било поудобно!

Апликации и игри

Со над 2 милиони апликации достапни на Google Play Store - има по нешто за секого! Од алатки за продуктивност како што се мобилни апликации на Microsoft Office Suite (Word Excel PowerPoint) до игри како Candy Crush Saga - нема недостиг од опции кога се сведува на наоѓање на она што најмногу одговара на вашите потреби!

Карактеристики:

1) Лесна навигација: Корисничкиот интерфејс е едноставен, но интуитивен, правејќи ја навигацијата низ различни категории без напор.

2) Персонализирани препораки: Врз основа на преференциите на корисниците - персонализираните препораки го олеснуваат откривањето на нова содржина.

3) Складирање базирано на облак: Сите купени содржини се чуваат на интернет што го овозможува пристапот во секое време и каде било.

4) Компатибилност со повеќе уреди: Достапно на повеќе уреди, вклучувајќи паметни телефони, таблети лаптопи, десктоп, паметни телевизори итн.

5) Безбедни трансакции: безбедните портали за плаќање обезбедуваат безбедни трансакции додека купувате содржина.

Заклучок:

Како заклучок - ако барате едношалтерско решение за сите работи поврзани со забавата, тогаш не гледајте подалеку од Google Play Store! Со својот огромен избор на дигитални содржини достапни преку повеќе уреди, заедно со персонализирани препораки засновани на преференциите на корисниците - не може да биде полесно да се најде нешто ново што одговара на секое расположение! Па зошто да чекаме? Започнете со истражување денес!

Преглед

Со апликацијата Google Play Store, преземајте апликации и игри за вашиот телефон или таблет со Android. Play Store, исто така, служи како центар за забава, овозможувајќи ви да купувате или изнајмувате филмови, ТВ емисии, книги и музика, кои можете да ги гледате или слушате на вашиот уред со Android, ТВ поврзан со Chromecast и преку прелистувачот Chrome на вашиот Mac или Windows PC.

Добрите

Го заштитува уредот со проверка на апликациите: Google користи мониторинг во продавницата и на уредот за да се заштити од штетни апликации. Google тврди дека само 0,05 отсто од уредите со Android што преземаат апликации исклучиво од неговата Play Store имаат потенцијално штетна апликација.

Апликацијата вклучува и Google Play Protect, кој периодично го скенира вашиот уред за потенцијално штетни апликации и ги проверува апликациите пред да ги преземете од продавницата на Google Play.

Слушајте музика бесплатно или со претплата: Google Play Music нуди конкурентна алтернатива на други музички услуги, како што се Spotify и Apple Music со персонализирани плејлисти и радио станици, подкасти, албуми и индивидуални песни што можете да ги слушате бесплатно или со претплата. (Дел од персонализацијата доаѓа од купувањето на Songza на Google.) Месечната индивидуална претплата од 9,99 долари ви дава неограничени прескокнувања и пренос на музика без реклами. И се чини дека Google постојано нуди повеќемесечен бесплатен пробен период на Play Music, па можете да го испробате бесплатно неколку месеци за да видите дали ви се допаѓа пред да платите.

Гледајте филмови и ТВ емисии: Повторно, одете „пети до пети“ со конкурентите на видео-продавницата Apple и Amazon, продавницата Play Movies & TV на Google ви овозможува да купувате или изнајмувате филмови и серии што можете да ги гледате на вашиот телефон со Android, компјутер или поврзан со Chromecast ТЕЛЕВИЗИЈА. Можете да изберете или SD или HD формати (соодветна цена).

Споделете со семејството: преку семејната библиотека на Play Store на Google, можете да споделувате подобни апликации, филмови, ТВ емисии, игри и е-книги со најмногу пет членови од вашето семејство.

Купувајте во Google Play преку десктоп прелистувач: Се разбира, можете да купувате во Play Store со апликацијата Android, но исто така можете да прелистувате и купувате апликации и медиуми и да управувате со вашата сметка преку прелистувач. Користењето на верзијата на прелистувачот е корисно, што ви овозможува брзо да управувате со вашата сметка, да ја прегледувате историјата на нарачки и да наоѓате и инсталирате нови апликации. За жал, за да проверите и инсталирате ажурирања, треба да ја користите апликацијата. (Ако не можете да ја најдете Play Store на Google на вашиот телефон со Android, проверете го нашиот водич за тоа како да го лоцирате и овозможите.)

Конс

Пристап на Google кон апликациите: додека Google зборува за безбедноста, се чини дека е помалку загрижен за квалитетот на апликациите што ги пушта во својата продавница. Популарните апликации привлекуваат копирање - со измамнички слични имиња и икони - а изборот на оригиналот меѓу фалсификатите може да биде тежок.

Google Music не е вклучена во Family Sharing: Play Music не е дел од семејната претплата на Google Play. За споделување музика со пет членови на семејството, потребна ви е посебна претплата за музика од 14,99 долари месечно.

Google Play Protect не одговара на задачата: независната компанија за тестирање на безбедноста AV-Test откри дека Play Protect заостанува далеку зад врвниот антивирус на Android во откривањето малициозен софтвер и забележа дека оние што се потпираат само на Play Protect за да го заштитат својот телефон преземаат непотребен ризик.

Крајна линија

Официјалната продавница за апликации за Android, Google Play, служи и како излог за музика, филмови, ТВ емисии, е-книги и списанија. Google Play изобилува со апликации, а пристапот на компанијата за полициско следење на апликациите за копирање може, понекогаш, да го направи предизвик да се најдат вистинските апликации меѓу неуспешните.

Целосни спецификации
Издавач Google
Страница на издавачи http://www.google.com/
Датум на издавање 2016-04-15
Датум на додавање 2008-09-26
Категорија Комунални услуги и оперативни системи
Под категорија Алатки за системот
Верзија
Барања за ОС Android
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 6163
Вкупно преземања 3576134

Comments:

Најпопуларни