Documents to Go for Android

Documents to Go for Android 3.0

Опис

Documents to Go for Android е моќен софтвер кој им овозможува на корисниците да ги прегледуваат датотеките и прилозите на Microsoft Word, Excel и PowerPoint на нивните мобилни уреди. Со оваа бесплатна верзија на софтверот, корисниците можат лесно да пристапат до нивните важни документи во движење без да се грижат за проблемите со компатибилноста.

Сепак, вистинската моќ на Documents to Go за Android лежи во неговите премиум карактеристики. Со купување на „Клуч за целосна верзија“ преку Android Market на вашиот уред, можете да отклучите напредни способности како што се уредување и создавање нови документи директно од вашиот мобилен уред.

Една од најимпресивните карактеристики на Documents to Go за Android е неговата способност да се синхронизира со вашиот десктоп компјутер. Ова значи дека можете лесно да префрлате датотеки помеѓу вашиот мобилен уред и вашиот компјутер без да се грижите за проблеми со компатибилноста или формати на датотеки.

Дополнително, Documents to Go за Android поддржува и Google Docs и Adobe PDF датотеки. Ова значи дека можете лесно да пристапите до сите ваши важни документи без разлика каде се складирани или во кој формат се.

Генерално, ако барате моќно софтверско решение кое ќе ви овозможи да ги прегледувате и уредувате документите на Microsoft Office во движење, тогаш Documents to Go за Android дефинитивно вреди да се провери. Со своите напредни функции и лесен за користење интерфејс, сигурно ќе стане основна алатка во комплетот алатки на секој зафатен професионалец.

Преглед

Со Documents to Go за Android можете да креирате и уредувате документи MS Word, Excel и PowerPoint, како и да прегледувате PDF-датотеки достапни на вашиот уред. Но, за да можете да користите документи од облак услуги или да ги синхронизирате датотеките со вашиот компјутер, треба да платите. Ова е корисна, но понекогаш несмасна апликација.

Добрите

Практичен мобилен уредувач на текст: Documents to Go за Android го зачувува оригиналниот формат на документот и ви овозможува без напор да зумирате или одзумирате и да правите мали промени. Можно е и промена на форматирањето, вметнување хиперврски, таблети или коментари или проверка на бројот на зборови, иако треба многу да допрете.

Лесна навигација: привлечниот, сино-бел главен прозорец користи шарени икони за документи за секој поддржан формат (сите датотеки на MS Office од 1997 година до денес) и ви дава можност да гледате само еден тип на датотека во исто време. Интегрираниот истражувач на датотеки ви овозможува да отворате документи на вашиот уред без премногу мака.

Добро се справува со листови: прегледувањето, па дури и уредувањето на листовите е лесно со оваа апликација. Дури и кога листот е голем, лизгањето и зумирањето или зумирањето се покажува мазно и реагира.

Конс

Вознемирувачки реклами: банерот на дното на екранот не е толку проблем, но рекламите на цел екран што постојано се појавуваат ќе ви го одвлечат вниманието од работата.

Тешки интерфејс за уредување: Се чини дека програмерите го ажурираа само главниот прозорец на апликацијата, оставајќи го режимот на гледање и уредување да се чувствува малку застарен со неговите копчиња во сиви тонови. Уште повеќе, функциите за уредување се скриени зад паѓачкото мени, на кое треба постојано да допирате за да ја завршите вашата работа.

Десктоп Синхронизација бара USB: иако е премиум функција, Desktop Sync не може да се направи преку Wi-Fi.

Крајна линија

Ако работите со документи на MS Office на дневна основа, Documents to Go for Android може да ви помогне да ги прегледате и да извршите основни уредувања, но не очекувајте да биде достапен како пакет за десктоп канцеларии. Иако е далеку од совршен, се покажува како практичен и достапен.

Целосни спецификации
Издавач DataViz
Страница на издавачи http://www.dataviz.com/
Датум на издавање 2010-11-29
Датум на додавање 2010-05-19
Категорија Комуникации
Под категорија Комунални услуги за е-пошта
Верзија 3.0
Барања за ОС Android
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 44506

Comments:

Најпопуларни