Science Formula Calculator Pro for Android

Science Formula Calculator Pro for Android 1.0

Android / Vincent Programming / 14 / Целосни спецификации
Опис

Science Formula Calculator Pro за Android е моќен образовен софтвер кој им овозможува на студентите се-во-едно решение за решавање на сложени формули за физика и хемија. Со својата сеопфатна колекција од 120 формули, оваа апликација е дизајнирана да им помогне на студентите да ги научат и разберат основните принципи на науката.

Без разлика дали сте средношколец или студент, Science Formula Calculator Pro за Android може да биде непроценлива алатка во вашите студии. Оваа апликација ги содржи целосните верзии и на Калкулаторот за физика 1.1 и на калкулаторот за хемија, што значи дека имате пристап до сите формули што ви се потребни на една погодна локација.

Една од клучните карактеристики на Science Formula Calculator Pro за Android е неговата способност да решава не само една променлива, туку и секоја променлива во сите 120 формули. Ова значи дека можете лесно да ги внесете вашите познати вредности и да дозволите апликацијата да го направи останатото, заштедувајќи ви време и напор.

Покрај неговите способности за решавање формули, Science Formula Calculator Pro за Android вклучува и детални објаснувања за секоја формула за студентите подобро да разберат како тие работат. Оваа функција го олеснува учењето нови концепти и нивно применување во реални ситуации.

Друга одлична карактеристика на оваа апликација е нејзиниот кориснички интерфејс. Распоредот е чист и лесен за навигација, што го прави едноставен за користење дури и за почетници. Апликацијата исто така вклучува корисни совети за тоа како ефективно да се користи секоја формула, осигурувајќи дека студентите ќе го извлечат максимумот од нивните студии.

Science Formula Calculator Pro за Android нуди и опции за прилагодување за корисниците да можат да го прилагодат своето искуство според нивните потреби. На пример, корисниците можат да избираат помеѓу светли или темни теми во зависност од нивните преференции или да ја прилагодат големината на фонтот доколку е потребно.

Генерално, Science Formula Calculator Pro за Android е одличен образовен софтвер кој им овозможува на студентите сè што им е потребно за да успеат на часовите по физика и хемија. Нејзината сеопфатна колекција на формули во комбинација со детални објаснувања ја прават суштинска алатка за секој студент по наука што сака да ги подобри своите оценки или да го продлабочи разбирањето на овие предмети.

Клучни карактеристики:

- Сеопфатна колекција: Содржи 120 формули за физика и хемија

- Решавање на повеќе променливи: Може да ја реши секоја променлива во секоја формула

- Детални објаснувања: Обезбедува јасни објаснувања за тоа како функционира секоја формула

- Кориснички интерфејс: Чистиот распоред го прави лесен за користење дури и за почетници

- Опции за приспособување: Нуди опции за прилагодување како светли/темни теми и прилагодувања на големината на фонтот

Целосни спецификации
Издавач Vincent Programming
Страница на издавачи
Датум на издавање 2011-01-08
Датум на додавање 2011-01-08
Категорија Образовен софтвер
Под категорија Софтвер за наука
Верзија 1.0
Барања за ОС Android
Барања Android 2.0
Цена $3.99
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 14

Comments:

Најпопуларни