Wireless Tether for Root Users for Android

Wireless Tether for Root Users for Android 2.0.7

Android / Muller, Lemons, Buxton / 3134 / Целосни спецификации
Опис

Wireless Tether for Root Users е моќен мрежен софтвер кој им овозможува на клиентите да се поврзат на интернет користејќи ја нивната мобилна врска. Овој софтвер е специјално дизајниран за уреди со Android и бара вкоренет уред и прилагодено јадро што поддржува нетофилтер (iptables).

Со Wireless Tether за Root корисници, можете да креирате adhoc (peer-to-peer) мрежа на повеќето уреди или да користите инфраструктурен режим на поддржани уреди како HTC Evo. Клиентите можат да се поврзат преку Wi-Fi или Bluetooth и да добијат пристап до интернет користејќи ја вашата мобилна врска (4G, 3G, 2G) или Wi-Fi конекција воспоставена од вашиот телефон.

Една од клучните карактеристики на овој софтвер е неговата функција за контрола на пристап. Можете да дозволите или да им одбиете на клиентите да ја користат вашата врска со мобилни податоци по ваш избор. Дополнително, нуди Wifi-енкрипција со 128-битен WEP воопшто и WPA/WPA2 на поддржаните уреди.

Друга корисна карактеристика на Wireless Tether за Root корисници е неговата способност да ја намали моќноста за пренос на WiFi на поддржаните уреди. Ова помага во заштеда на траење на батеријата, додека сеуште обезбедува сигурна поврзаност.

Опциите за поставки достапни со оваа апликација се обемни и вклучуваат опции како што се wifi-ssid, wifi-channel, поставки за „lan“-мрежа, меѓу другото.

Важно е да се напомене дека оваа апликација бара вкоренет уред и прилагодено јадро кое поддржува нетфилтер (iptables). Ако ги исполнувате овие предуслови, тогаш можете да одите!

Генерално, Wireless Tether за Root корисници е одличен мрежен софтвер кој обезбедува сигурни опции за поврзување, а истовремено нуди и напредни функции како што се контрола на пристап и шифрирање. Совршено е за оние на кои им е потребна интернет конекција во движење без да се потпираат единствено на нивниот план за мобилни податоци.

Целосни спецификации
Издавач Muller, Lemons, Buxton
Страница на издавачи http://code.google.com/p/android-wifi-tether/
Датум на издавање 2011-07-13
Датум на додавање 2011-07-13
Категорија Софтвер за вмрежување
Под категорија Мрежни алатки
Верзија 2.0.7
Барања за ОС Android
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 3134

Comments:

Најпопуларни