Android-Wifi-Tether for Android

Android-Wifi-Tether for Android 3.1 beta 6

Опис

Android-Wifi-Tether овозможува поврзување (преку Wi-Fi и bluetooth) за телефони со корени кои работат со Android, како што е Android DevPhone 1. Клиентите (вашиот лаптоп на пример) може да се поврзат преку Wi-Fi (ад-хок режим) или Bluetooth и да добијат пристап до интернет користејќи ја мобилната врска 3G, 2G или (во случај да користите Bluetooth) Wi-Fi конекцијата што ја воспоставува слушалката.

Преглед

Задачата за поврзување уреди на вашиот телефон никогаш не била полесна. Работејќи ефикасно и брзо, Android-Wifi-Tether ги отстранува сите претпоставки за поставување преносна мрежа.

Поставувањето за Android-Wifi-Tether е многу лесно. Целокупниот распоред на оваа апликација е исто така многу добар. Лесен е за читање и едноставен за користење. По брзо прелистување низ главното мени за поставување, можете да го изберете соодветниот телефон од списокот на компатибилни уреди. Кликнете на голема икона за Wi-Fi и ќе бидете во функција. Таблетите и компјутерите не би требало да имаат проблем да ја видат вашата нова жариште на Android, а поставувањето врска е прилично едноставно. Android-Wifi-Tether е преполн со безбедносни карактеристики како што се шифрирање Wi-Fi и контрола на пристап. Овој софтвер нуди и некои други одлични карактеристики кои им овозможуваат на корисниците фино да ја прилагодат својата излезна енергија, да ги менуваат поставките за LAN и да ги приспособат известувањата. Сепак, има некои мали недостатоци. Потребно е искоренување на вашиот уред за да работи овој конкретен софтвер, а компатибилноста се чини ограничена на попопуларните уреди.

Android-Wifi-Tether е доволно едноставен за почетник и исполнет со функции за напредниот корисник. Тој е особено корисен за корисници кои многу патуваат во области каде што Wi-Fi е ограничен.

Целосни спецификации
Издавач Harald Mue
Страница на издавачи http://code.google.com/u/harald.mue/
Датум на издавање 2011-08-30
Датум на додавање 2011-08-26
Категорија Софтвер за вмрежување
Под категорија Софтвер за безжично вмрежување
Верзија 3.1 beta 6
Барања за ОС Android
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 10
Вкупно преземања 40252

Comments:

Најпопуларни