Kies Air for Android

Kies Air for Android 2.2.212181

Опис

Kies Air за Android: Крајното решение за безжично управување

Дали сте уморни од постојано поврзување на вашиот мобилен уред со вашиот компјутер или лаптоп со кабли? Дали сакате поудобен начин за управување со содржината на вашиот мобилен уред? Не гледајте подалеку од Kies Air за Android, врвното решение за безжично управување.

Kies Air е апликација која ви овозможува лесно да управувате со содржините зачувани на вашиот уред преку интернет компјутер или мобилен прелистувач користејќи Wi-Fi технологија. Без да мора да поврзувате кабли, во прелистувачот можете да користите различни функции како што се мултимедијален пренос, слушање музика, управување со PIMS, текстуална порака, пребарување на датотеки и така натаму. Со Kies Air, управувањето со содржината на вашиот мобилен уред никогаш не било полесно.

Како работи Kies Air?

За пристап до Kies Air преку компјутер или лаптоп:

1. Поврзете го мобилниот уред и компјутерот или лаптопот на истата пристапна точка (рутер за Wi-Fi)

2. Отворете Kies Air на мобилниот уред и допрете Старт

3. Kies Air на мобилниот уред ќе прикаже URL-адреса. Внесете ја URL-то во прелистувачот на компјутер или лаптоп

4. Kies Air ќе прикаже 4-цифрен PIN на мобилниот уред. Кога ќе биде побарано, внесете го овој PIN во прелистувачот на вашиот компјутер или лаптоп

5. Компјутерот или лаптопот сега се поврзани и можете да пристапите до целата содржина складирана во вашите мобилни уреди

Можете исто така да креирате икона на работната површина за полесно да се поврзете со Kies Air откако ќе ја креирате; Можете да му пристапите без да внесувате URL-адреси во прелистувачите.

За да пристапите преку друг мобилен уред:

1.Поврзете ги двата мобилни уреди (А и Б) на истата пристапна точка (рутер за Wi-Fi)

2.Open kie air во Device A и допрете Start.

3.Отворете го воздухот во уредот B и протресете двапати. Ова ќе започне со скенирање за уредот А.

4. Уредот А ќе се појави на екранот на уредот Б. Допрете на уредот А.

5.Kie air ќе се прикаже пин на уредот A.Кога ќе биде побарано Enter Pin On Devise B.

6.Ако kie air не е инсталиран во Devise B. Внесете URL прикажана од Devise A во прелистувачот на Devise B. Ако функцијата за движење не е поддржана во Devise, притиснете го копчето за мени и потоа допрете Scan.

За време на инсталацијата, Kie's air бара дозвола за да ви обезбеди пристап до содржината или другите потребни функции. Вашите податоци се достапни само во вашата локална мрежа и никогаш не се испраќаат до тимот на Keis, Samsung или кој било друг далечински сервер.

Што можете да направите со Kies Air?

Со својот широк опсег на функции достапни преку интерфејсот на интернет прелистувачот, Kie's air го олеснува управувањето со содржината складирана во вашите мобилни уреди. Еве неколку примери за тоа што можете да направите со овој моќен софтвер:

Мултимедијален трансфер:

Лесно префрлајте фотографии, видеа, музика и други мултимедијални датотеки помеѓу вашите мобилни уреди и вашиот компјутер/лаптоп без да ви требаат кабли.

Слушање музика:

Слушајте музика складирана во вашите мобилни уреди директно од вашиот компјутер/лаптоп преку интерфејс на интернет прелистувачот. Нема потреба од слушалки или звучници поврзани директно со вашиот телефон!

Управување со PIMS:

Управувајте со сите лични информации зачувани во вашиот телефонски именик, календар, подлога за белешки, итн., директно од интерфејсот на интернет-прелистувачот. Нема повеќе да се мавате со мали екрани и мали копчиња!

Текстуална порака:

Испраќајте текстуални пораки директно од интерфејс на интернет прелистувачот, нема потреба да ги пишувате на малите екрани!

Пребарување датотеки:

Лесно пребарувајте низ сите датотеки складирани во вашите мобилни уреди со помош на интерфејс на интернет прелистувачот. Нема повеќе губење време на лизгање низ бескрајни списоци на датотеки!

Дали моите податоци се безбедни со Keis'sAir?

Да! Кога ќе инсталирате/ажурирате апликација на Keis'Sair, ќе ве праша дозвола пред да прочитате каква било содржина од YourMobileDevice.Ова се осигура дека?

Заклучок

In conclusion,Kie'sairForAndroidIsTheUltimateWirelessManagementSolutionForAnyoneWhoWantsAnEasyWayToManageContentStoredInTheirMobileDevices.WithItsWideRangeOfFunctionsAvailableThroughAnInternetBrowserInterface,Kie'SairMakesManagingContentStoredInYourMobileDevicesEasy.AndWithItsSecureAccessPermissionsSystem,YOuCanBeSureThatAllOfYOurPersonalInformationWillRemainSafeAndSecureAtAllTimes.SoWhyWait?DownloadKie'SairTodayAndStartEnjoyingTheUltimateWirelessManagementExperience!

Преглед

Најновиот тренд кај мобилните уреди се чини дека е можноста за безжично споделување датотеки помеѓу различни уреди. Kies Air се покажува како особено корисен бидејќи им овозможува на корисниците да споделуваат датотеки од нивниот мобилен уред на компјутер, лаптоп или дури и друг мобилен уред. Во својата најосновна форма, оваа апликација го претвора вашиот мобилен уред во безжичен сервер.

Kies Air се инсталира брзо и лесно. Едноставно преземете ја апликацијата и подготвени сте да ја споделите. Пристапот до мобилниот уред може да се направи или преку апликација преземена на вториот уред или едноставно преку веб-прелистувач. Различните типови на датотеки, како што се музика, видеа, СМС и други, се уредно организирани и лесно достапни од другите уреди на Wi-Fi мрежата. Добрата работа во врска со оваа апликација е што датотеките не се наоѓаат на надворешен сервер. Сите датотеки остануваат безбедно во домашната мрежа. Единственото негативно искуство што може да се случи е можноста за тешко поврзување. Во ретки прилики забележавме дека уредот не може да се најде на мрежата и дека треба да се ресетира Wi-Fi конекцијата. Исто така, треба да се забележи дека екстремно големите датотеки може да предизвикаат паѓање или рестартирање на мобилниот уред.

Додека Kies Air остава простор за подобрување, тој во најголем дел функционира како корисна алатка за споделување датотеки. Ако жичната врска е незгодна, оваа апликација е дефинитивно одличен начин за решавање на проблемот.

Целосни спецификации
Издавач Samsung
Страница на издавачи http://samsung.com/
Датум на издавање 2012-12-20
Датум на додавање 2012-12-20
Категорија Интернет софтвер
Под категорија P2P и софтвер за споделување датотеки
Верзија 2.2.212181
Барања за ОС Android, Android 2.2
Барања REQUIRES ANDROID: 2.2 - 4.1
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 123582

Comments:

Најпопуларни