Permission Guard for Android

Permission Guard for Android 1.1

Android / Permissions Guard / 76 / Целосни спецификации
Опис

Permission Guard за Android е моќен безбедносен софтвер кој ви овозможува да управувате со дозволите на вашите апликации. Со својата единствена технологија „чиста од апликации“, Permission Guard може да ги исчисти вашите апликации и да ви овозможи да ги контролирате нивните дозволи. Овој софтвер е дизајниран да ви обезбеди целосна контрола врз дозволите на вашите инсталирани апликации, осигурувајќи се дека тие не пристапуваат до какви било непотребни информации или функции.

Технологијата за чистење на апликации што ја користи Permission Guard е она што го издвојува од другите безбедносни софтвери достапни на пазарот. Со чистење на вашите апликации, Permission Guard гарантира дека тие се подготвени за управување со дозволи. Ако апликацијата не е исчистена, тогаш Permission Guard нема да може да ги контролира нејзините дозволи.

Штом апликацијата ќе се исчисти, ќе се управува со неа во „мијалник“. Машината за перење може да ги мие и инсталираните апликации и пакетите за инсталирање апликации. Овој процес бара стабилна интернет-врска и може да потрае неколку минути во зависност од бројот на апликации што се мијат.

Сите измиени апликации се прикажани во интерфејсот за отворени дозволи каде што се инсталирани прекинувачи за дозволи за секоја апликација. Можете да ги вклучите или исклучите овие дозволи по ваш избор. Достапни се следните прекинувачи: поврзување мрежа, известување, читање на ID на уредот, испраќање СМС, читање лични информации, читање СМС, читање GPS и автоматско стартување кога ќе го стартувате мобилниот.

Permission Guard, исто така, обезбедува детални дневници кои вклучуваат дневници за ослободување и дневници за забрана. Овие дневници содржат детални извештаи кои им помагаат на помладите корисници да донесат информирани одлуки за тоа кои дозволи се неопходни или непотребни.

Можете да измиете повеќе апликации одеднаш користејќи го овој софтвер и да паузирате или продолжите во секое време за време на процесот на перење. Откако ќе заврши миењето, Appwasher ќе ве извести да ја инсталирате измиената верзија на секоја апликација.

Шкафчето за апликации е уште една корисна карактеристика обезбедена од Permission Guard која ви овозможува да ги чувате одредени апликации приватни со поставување лозинка (која се користи за нивно отворање од системот). Ова осигурува дека секој што ќе го земе вашиот мобилен уред не може да пристапи до какви било приватни информации без претходно да внесете лозинка.

Покрај сите овие карактеристики споменати погоре, има и функција за блокирање на вниманието достапна во менито за поставки што го известува корисникот ако некоја апликација одбие активност за дозвола.

Севкупно, овој безбедносен софтвер обезбедува сеопфатна заштита од неовластен пристап, истовремено давајќи им на корисниците целосна контрола врз нивните поставки за приватност на уредите со Android што го прави суштинска алатка за секој што е загрижен за нивната онлајн приватност и безбедност на податоците!

Целосни спецификации
Издавач Permissions Guard
Страница на издавачи http://www.permissionsguard.com
Датум на издавање 2013-05-22
Датум на додавање 2013-05-22
Категорија Безбедносен софтвер
Под категорија Корпоративен софтвер за безбедност
Верзија 1.1
Барања за ОС Android
Барања None
Цена $4.99
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 76

Comments:

Најпопуларни