Quickoffice for Android

Quickoffice for Android 6.1.180

Опис

Quickoffice за Android: Врвен деловен софтвер за мобилни уреди

Во денешниот брз деловен свет, од суштинско значење е да имате пристап до вашите важни документи и датотеки во движење. Quickoffice за Android е бесплатна апликација од Google која ви овозможува да креирате и уредувате документи, табели и презентации на Microsoft Office на вашиот телефон или таблет со Android. Со Quickoffice, можете да работите на вашите проекти во секое време, насекаде.

Што е Quickoffice?

Quickoffice е мобилна апликација која им овозможува на корисниците да креираат и уредуваат датотеки на Microsoft Office на нивните уреди со Android. Тој беше развиен од Google како дел од неговиот пакет алатки за продуктивност дизајнирани за мобилни уреди. Апликацијата им овозможува на корисниците пристап до нивните датотеки од кој било уред со интернет конекција.

Со Quickoffice, можете да креирате нови Word документи, Excel табели и PowerPoint презентации од почеток или да ги уредувате постоечките. Можете исто така да отворате PDF-датотеки директно во апликацијата без претходно да ги преземете.

Една од најдобрите работи за Quickoffice е тоа што беспрекорно се интегрира со Google Drive. Кога ќе се најавите со вашата сметка на Google, целата работа ќе се зачува автоматски во Google Drive - услуга за складирање базирана на облак што ви дава до 15 GB слободен простор за складирање.

Зошто да користите Quickoffice?

Постојат многу причини зошто бизнисите треба да размислат за користење Quickoffice:

1) Погодност: со Quickoffice инсталиран на вашиот уред со Android, не треба да носите лаптоп или десктоп компјутер само за да работите на датотеките на Microsoft Office. Можете да направите сè директно од вашиот телефон или таблет.

2) Компатибилност: бидејќи повеќето бизниси користат Microsoft Office како примарен софтверски пакет за продуктивност; од суштинско значење е вработените да имаат пристап до овие програми дури и кога не се на нивните работни маси. Со QuickOffice инсталиран на нивните мобилни уреди; вработените можат лесно да ги прегледуваат и уредуваат документите на Word; табели на Excel; и PowerPoint презентации додека се надвор од канцеларијата.

3) Соработка: Една од најдобрите карактеристики на користењето на Google Drive со QuickOffice се можностите за соработка - повеќе луѓе можат да работат заедно истовремено на еден документ без да имаат конфликтни верзии кои лебдат наоколу преку прилозите за е-пошта напред-назад меѓу членовите на тимот.

4) Безбедност: со складирање на сите податоци во облакот преку Google Drive; бизнисите не треба да се грижат дали ќе изгубат важни информации ако некој вработен го изгуби својот/нејзиниот уред бидејќи сè ќе биде автоматски поддржано онлајн.

Карактеристики

QuickOffice има неколку функции дизајнирани специјално за деловни корисници:

1) Креирајте и уредувајте документи - Корисниците можат да креираат нови Word документи или да ги менуваат постоечките директно во самата апликација без да им треба дополнителен софтвер инсталиран на нивните уреди.

2) Создавање и уредување табеларни пресметки - Корисниците исто така можат да креираат нови табели на Excel или да ги менуваат постоечките директно во самата апликација без да им треба дополнителен софтвер инсталиран на нивните уреди.

3) Креирајте и уредувајте презентации - корисниците можат не само да гледаат, туку и да ги менуваат презентациите на PowerPoint директно во оваа апликација!

4) Пристап до датотеки насекаде - сите податоци создадени/модифицирани во оваа апликација се чуваат безбедно на интернет преку интеграција со Google Drive, па без разлика каде некој оди (се додека има интернет конекција); тие секогаш ќе имаат пристап!

5) Лесно споделувајте датотеки - Опциите за споделување вклучуваат испраќање врски преку е-пошта/канали за социјални медиуми како Фејсбук/Твитер/итн.; споделување папки со соработници на кои им е дадена дозвола од сопственикот(ите); итн.

Заклучок

Во заклучок; ако барате лесна за употреба, но моќна група алатки што овозможува креирање/уредување/прегледување на документи/табеларни пресметки/презентации на MS Office додека можете безбедно да ги складирате/споделувате/пристапите до нив онлајн, тогаш не гледајте подалеку од „QuickOffice“! Овој неверојатен дел од софтверот е дизајниран специјално за да ги одржува зафатените потреби на професионалците на врвот на умот, без разлика дали работите од далечина/во движење/од дома/итн.; Бидете сигурни дека знаете дека сè е средено, благодарение во голема мера поради неговата беспрекорна интеграција со Google Drive!

Преглед

Quickoffice ви дава целосна контрола врз документите на Office во пакет што се вклопува точно со распоредот на повеќето гаџети на Android. Изгледа и се чувствува како Office читачот на Android да му недостасуваше со години. Ќе ви биде тешко да пронајдете поинтуитивна, поелегантна Office апликација за вашиот телефон или таблет без да ви дадете пари.

Quickoffice ви овозможува да ги прегледате сите документи на Office -- без разлика дали се табеларни пресметки, текстуални или дури и PowerPoint документи -- на вашиот телефон или таблет. Не само што прифаќа документи од вашата SD-картичка, туку и автоматски се синхронизира со вашите сметки на Google и ви дава целосен пристап до вашите документи на Google. Бидејќи е дизајниран од Google, тој нуди директна порта на онлајн распоредот на Google Docs, што го прави да изгледа и да се чувствува како една од стандардните апликации на Android. Покрај прегледувањето документи, можете да креирате текстуални документи, табеларни пресметки и презентации со сите алатки што би ги очекувале. Можете да уредувате фонтови, распореди, па дури и да користите некои претходно направени теми. Апликацијата зачувува со истите формати што би ги користеле во Microsoft Word, за да можете да ја префрлите вашата работа директно од вашиот мобилен gadget на компјутер без никаква потреба за конвертирање.

Ако од која било причина треба да работите на вашиот паметен телефон или таблет, потребна ви е оваа апликација. Quickoffice го надополнува секој мобилен гаџет, претворајќи го во целосно опремена машина за обработка на документи. „Гугл“ има на располагање уште еден дом со оваа прекрасна апликација.

Целосни спецификации
Издавач Quickoffice
Страница на издавачи http://www.quickoffice.com
Датум на издавање 2013-09-23
Датум на додавање 2013-09-23
Категорија Деловен софтвер
Под категорија Канцелариски апартмани
Верзија 6.1.180
Барања за ОС Android, Android 2.2
Барања Requires Android 2.2 and up
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 34140

Comments:

Најпопуларни