Scientific Calculator Pro for Android

Scientific Calculator Pro for Android 1.0

Android / Proven digital web / 119 / Целосни спецификации
Опис

Scientific Calculator Pro за Android е моќна и разновидна алатка која може да ви помогне да решавате сложени математички проблеми со леснотија. Без разлика дали сте студент, инженер или научник, оваа апликација е дизајнирана да ги задоволи сите ваши потреби за пресметка.

Со својот интуитивен интерфејс и напредните функции, Scientific Calculator Pro нуди широк опсег на функции кои ги надминуваат основните аритметички операции. Од тригонометрија до пресметки, од логаритми до експоненти, оваа апликација има сè што ви треба за да ги извршите дури и најкомплицираните пресметки.

Една од клучните карактеристики на Scientific Calculator Pro е неговата способност да се справува со едноставни и сложени изрази. Можете да внесете равенки користејќи стандардна математичка нотација или да ја користите вградената тастатура за побрзо внесување. Апликацијата исто така поддржува загради и вгнездени изрази за да можете лесно да ги групирате термините заедно.

Покрај основните аритметички операции како собирање, одземање, множење и делење; Scientific Calculator Pro, исто така, вклучува и напредни функции како што се квадратен корен, коцкан корен, функции за моќност (x^y), логаритамски функции (log), експоненцијални функции (e^x) и тригонометриски функции како синус (sin), косинус (cos) и тангента (тен).

Калкулаторот доаѓа и со обемна библиотека на константи како што се pi(π), eulers number(e) итн., кои вообичаено се користат во научните пресметки. Оваа функција заштедува време со елиминирање на потребата за рачно внесување на овие вредности секогаш кога тие се потребни во пресметката.

Друга корисна карактеристика на Scientific Calculator Pro е неговата способност да конвертира помеѓу различни мерни единици, како што се должина, тежина/маса, температура итн. Ова им олеснува на корисниците кои редовно работат со различни системи на единици.

Корисничкиот интерфејс на апликацијата е чист и лесен за користење што го прави пристапен дури и за оние кои не се запознаени со научните калкулатори. Копчињата се доволно големи за корисниците да немаат проблем со прецизно притискање на помалите екрани што се наоѓаат на мобилните уреди.

Scientific Calculator Pro, исто така, им овозможува на корисниците да ги зачувуваат своите пресметки за да може да им се пристапи подоцна без да мора повторно да ги внесуваат. Оваа функција е корисна кога работите на долгорочни проекти каде што треба да се извршат повеќе пресметки во подолг период.

Overall Scientific Calculator Pro е одлична софтверска алатка за продуктивност која ги обезбедува сите потребни карактеристики што ги бараат студентите или професионалците кои работат во областите поврзани со математика или инженерство. Неговиот интуитивен интерфејс во комбинација со напредната функционалност го прави еден од најдобрите научни калкулатори достапни денес!

Целосни спецификации
Издавач Proven digital web
Страница на издавачи http://www.provenwebsoft.com
Датум на издавање 2014-07-14
Датум на додавање 2014-07-13
Категорија Софтвер за продуктивност
Под категорија Калкулатори
Верзија 1.0
Барања за ОС Android
Барања Android 2.3 and up
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 119

Comments:

Најпопуларни