Kids Train for Android

Kids Train for Android 1.0

Опис

Барате едукативна игра која ќе ги забавува и ангажира вашите малечки? Не гледајте подалеку од Kids Train за Android! Оваа забавна и возбудлива игра е совршена за мали деца, деца од предучилишна возраст и деца од градинка (од 6 години и помали) кои бараат да учат додека се забавуваат.

Со Kids Train, се што треба да направите е да допрете на екранот за да нацртате линии. Откако ќе ги повлечете вашите линии, возовите ќе се појават на железничките пруги. Тоа е едноставен концепт кој е лесен за разбирање дури и за најмалите деца - но исто така е неверојатно привлечен и забавен!

Една од најдобрите работи за Kids Train е тоа што им помага на децата да ги развијат своите фини моторни вештини. Цртањето линии бара прецизност и контрола, што може да биде предизвик за малите деца кои сè уште ги развиваат овие вештини. Но, со Kids Train, тие ќе вежбаат многу на забавен и привлечен начин.

Освен што помага со фини моторни вештини, Kids Train им помага и на децата да ја развијат својата креативност. Тие можат да експериментираат со различни бои и форми додека ги цртаат своите линии - што значи дека нема ограничување за тоа што можат да создадат! И бидејќи возовите се појавуваат на шините веднаш штом ќе завршат со цртање, децата добиваат инстант повратни информации за нивните креации.

Но, можеби најважно од сè, Kids Train е дизајниран специјално со мали деца на ум. Интерфејсот е едноставен и интуитивен - нема комплицирани менија или поставки за навигација. И бидејќи тоа е пред сè едукативна игра, родителите можат да бидат сигурни дека нивните деца учат вредни вештини додека играат.

Значи, ако барате едукативна игра која ќе ги забавува вашите малечки додека ќе им помогне да развијат важни вештини како фината контрола на моторот и креативноста - не гледајте подалеку од Kids Train за Android! Со својата едноставна, но привлечна механика за игра, оваа апликација сигурно ќе стане омилена и кај родителите и кај децата.

За поддршка или какви било прашања во врска со нашата апликација, ве молиме контактирајте не на [email protected]

Целосни спецификации
Издавач Educren
Страница на издавачи http://apps.eddypaddy.com
Датум на издавање 2014-08-04
Датум на додавање 2014-08-04
Категорија Образовен софтвер
Под категорија Студентски алатки
Верзија 1.0
Барања за ОС Android
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 11

Comments:

Најпопуларни