Math Tools: Multiplication Table for Android

Math Tools: Multiplication Table for Android 2.0

Android / Jerry'zzz Software Company / 35 / Целосни спецификации
Опис

Math Tools: Multiplication Table за Android е едукативен софтвер дизајниран да им помогне на децата лесно да научат множење. Оваа едноставна апликација се препорачува за деца кои штотуку почнуваат да учат множење и имаат потреба од забавен и интерактивен начин за вежбање.

Апликацијата има табела за множење од 1-10, што им олеснува на децата да ги запаметат табелите со времиња. Интерфејсот на апликацијата е убав и привлечен, што може да ги задржи децата ангажирани и заинтересирани за учење.

Една од најдобрите работи за математичките алатки: Табела за множење е тоа што е многу лесна за употреба. Децата можат едноставно да ја отворат апликацијата, да го изберат бројот што сакаат да го вежбаат и веднаш да почнат да ги вежбаат своите вештини за множење. Апликацијата исто така обезбедува инстант повратни информации за тоа дали нивните одговори се точни или не, што им помага да учат поефикасно.

Друга одлична карактеристика на Math Tools: Табела за множење е тоа што е потполно бесплатна! Родителите не мора да се грижат за трошење пари на скап образовен софтвер кога можат бесплатно да ја преземат оваа апликација од Google Play Store.

Генерално, Math Tools: Multiplication Table е одлична алатка за родители кои сакаат да им помогнат на своите деца да ги подобрат своите математички вештини. Со својот едноставен интерфејс, привлечен дизајн и ефективен систем за повратни информации, оваа апликација го прави учењето за множење забавно и лесно за децата од сите возрасти.

Целосни спецификации
Издавач Jerry'zzz Software Company
Страница на издавачи http://www.mathematictools.weebly.com
Датум на издавање 2014-08-12
Датум на додавање 2014-08-12
Категорија Образовен софтвер
Под категорија Софтвер за математика
Верзија 2.0
Барања за ОС Android
Барања Android 2.3 or higher
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 35

Comments:

Најпопуларни