AWS Certified Cloud Practitioner Exam Preparation for Android

AWS Certified Cloud Practitioner Exam Preparation for Android 1.3

Опис

Дали барате да станете сертифициран AWS Cloud Practitioner? Дали сакате да се подготвите за испитот во движење, од вашиот мобилен уред? Не гледајте подалеку од AWS Certified Cloud Practitioner Exam Preparation App за Android.

Овој едукативен софтвер е дизајниран да ви помогне да се подготвите и тренирате за AWS Certified Cloud Practitioner Exam (CLF-C01) со различни депонии за прашања и одговори. Со над 120 прашања и одговори кои често се ажурираат, оваа апликација обезбедува сеопфатен водич за учење што ги опфаќа сите теми неопходни за полагање на испитот.

Апликацијата има квиз со следење резултати, лента за напредок, тајмер за одбројување и заштеда на највисоки резултати. Одговорите може да ги видите само откако ќе го завршите квизот, што помага да се осигурате дека навистина учите и задржувате информации. Дополнително, постои опција за копче прикажи/сокриј за одговори за да можете да се тестирате без да гледате никакви совети.

Можете да се движите низ прашањата за секоја категорија користејќи ги копчињата следно и претходни. Има и страница со информации за ресурсите за одговорот за секоја категорија и Топ совети за успех на испитот. Апликацијата е компатибилна со CLF-C01 и вклучува споредби помеѓу AWS наспроти Azure наспроти Google Cloud.

Една од најдобрите карактеристики на оваа апликација е нејзиниот интуитивен интерфејс кој ви овозможува да учите и вежбате од вашиот мобилен уред каде било во секое време. Прашањата се поделени во четири категории: технологија, безбедност и усогласеност, концепти на облак, наплата и цени.

Прашањата опфаќаат широк спектар на теми, вклучувајќи VPC (Виртуелни приватни облаци), S3 (Едноставна услуга за складирање), DynamoDB (услуга за база на податоци NoSQL), EC2 (Elastic Compute Cloud), ECS (Elastic Container Service), Lambda (компјутерска услуга без сервер) , API Gateway (услуга за управување со API), услуги за следење на CloudWatch и CloudTrail, услуги за распоредување на цевковод и код за распоредување, TCO калкулатор, SES (Едноставна услуга за е-пошта), EBS (продавница за еластични блокови), ELB (Еластичен балансирач на оптоварување), Автоматско скалирање (RDS ,Аурора,Р53 итн.) Амазон CodeGuru (услуга за преглед на кодот напојуван со вештачка интелигенција), Амазон заграда (услуга за квантно пресметување), наплата и цени на AWS (Едноставно месечен калкулатор, калкулатор на трошоци, Ec2 цени на барање, цени за AWS, PAYG, бр. Однапред трошок, истражувач на трошоци, AWS организации итн.), Консолидирана наплата (распоредувач на примери, примери на барање, резервирани примери и инстанци на самото место).

Важно е да се напомене дека не сме поврзани со AWS или Amazon или Microsoft или Google. Прашањата во оваа апликација се составени врз основа на водичи за проучување на сертификација и материјали достапни на интернет; сепак не можеме да гарантираме успех на какви било испити положени со помош на нашиот софтвер.

За да успеете со вистински испити, важно е не само да ги запаметите одговорите, туку и да разберете зошто се точни или погрешни со внимателно читање на референтните документи обезбедени во нашата апликација.

Како заклучок, ако барате лесно-за-користење образовно софтверско решение дизајнирано специјално за да се подготвите да станете AWS сертифициран облак лекар, тогаш не гледајте подалеку од нашата апликација!

Целосни спецификации
Издавач DjamgaTech Corp
Страница на издавачи https://DjamgaTech.com
Датум на издавање 2020-06-18
Датум на додавање 2020-06-21
Категорија Образовен софтвер
Под категорија Студентски алатки
Верзија 1.3
Барања за ОС Android
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 0

Comments:

Најпопуларни