SELECTABLE ROUNDED IMAGEVIEW for Android

SELECTABLE ROUNDED IMAGEVIEW for Android 1.0

Опис

Ако барате Android ImageView кој поддржува различни радиуси на секој агол, тогаш ИЗБОРНИОТ ЗАКУЛНИ IMAGEVIEW е совршено решение за вас. Овој софтвер, исто така, поддржува овална (и круг) форма и рамка, што го прави разноврсна алатка за вашите потреби за гледање слики.

Една од најкорисните карактеристики на овој софтвер е неговата способност да се користи во CardView, што треба да се заокружи само на горниот лев и горниот десен агол. За да се осигурате дека ова функционира правилно, не заборавајте да повикате setPreventCornerOverlap(false) на вашиот картички.

Со рејтинг на содржината од Everyone, овој софтвер е погоден за сите возрасти и може да се користи во различни поставки. Без разлика дали сте програмер кој сака да креира приспособени прикази на слики или едноставно некој што сака поголема контрола врз нивните слики на својот уред со Android, ЗАКЛУЖЕНИОТ ЗАКЛУЖЕН IMAGEVIEW има се што ви треба.

Па, зошто да изберете SELECTABLE ROUNDED IMAGEVIEW наместо друг софтвер за прегледување слики? Еве само неколку причини:

1. Приспособлив радиус на аголот: Со поддршка за различни радиуси на секој агол, можете да креирате уникатни и привлечни дизајни кои се издвојуваат од толпата.

2. Поддршка за овална (и кружна) форма: Ако сакате да прикажувате кружни слики или да креирате рамка во форма на овална форма околу вашите слики, овој софтвер го олеснува тоа.

3. Поддршка за граници: лесно додавајте граници околу вашите слики користејќи ја вградената функција за поддршка на границите на SELECTABLE ROUNDED IMAGEVIEW.

4. Лесна интеграција со CardView: ако користите CardView во вашата апликација и сакате заоблени агли само во горниот лев и горниот десен агол, овој софтвер го олеснува постигнувањето на тој ефект без никакви проблеми.

5. Погоден за сите возрасти: Со оцена на содржината од Everyone, нема ограничувања за тоа кој може да го користи овој софтвер или каде може да се користи.

Како заклучок, ако барате Android ImageView кој нуди неспоредливи опции за приспособување и лесна интеграција со други алатки како CardView, тогаш не гледајте подалеку од ИЗБЕРЕН ЗАКУЛНЕТ IMAGEVIEW. Со своите разновидни карактеристики и кориснички интерфејс, сигурно ќе стане суштински дел од комплетот алатки на секој програмер или секој што сака поголема контрола врз нивните слики на својот уред со Android!

Целосни спецификации
Издавач joonho.kim
Страница на издавачи http://joooonhokim.com
Датум на издавање 2014-12-18
Датум на додавање 2014-12-18
Категорија Интернет софтвер
Под категорија Разно
Верзија 1.0
Барања за ОС Android
Барања Compatible with 2.3.3 and above.
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 9

Comments:

Најпопуларни