MizuDroid SIP VOIP Softphone for Android

MizuDroid SIP VOIP Softphone for Android 2.0.6

Опис

MizuDroid SIP VOIP Softphone за Android е професионален и бесплатен мек телефон кој им овозможува на корисниците да остваруваат гласовни и видео повици преку интернет. Овој софтвер е развиен од Mizutech, водечки снабдувач на VoIP решенија, и може да се користи со кој било давател на услуги VoIP, softswitch или PBX.

Една од клучните карактеристики на MizuDroid е неговата компатибилност со различни SIP бирачи како што се Acrobits, Bria, Zoiper или CSipSimple. Ова значи дека корисниците можат лесно да се префрлаат помеѓу различни бирачи без да се грижат за проблеми со компатибилноста.

MizuDroid исто така нуди повеќе SIP сметки кои може да се конфигурираат од напредни поставки -> општи поставки. Оваа функција им овозможува на корисниците да управуваат со повеќе сметки од еден интерфејс.

Софтверот е дизајниран за автоматско прилагодување на вашата околина (уред/процесор/мрежа/сервер и можности за врсници) што обезбедува минимална употреба на процесорот и батеријата додека е во мирување или работи во заднина. Големината на овој софтвер е само 3 MB што го прави лесен и лесен за користење.

Во однос на квалитетот на звукот, MizuDroid поддржува HD аудио, широкопојасен опсег и сите вообичаени аудио кодеци вклучувајќи ги G.711 (PCMU/PCMA), GSM, speex, iLBC, G.729. Софтверот доаѓа и со подобрени функции за квалитет на звукот, како што се AGC (Автоматска контрола на засилување), AEC (Акустично поништување ехо), PLC (Прикривање загуба на пакети), намалување на шумот и потиснување на тишината.

MizuDroid има NAT/firewall можности за напрегање што му овозможуваат да работи беспрекорно дури и кога е зад заштитни ѕидови или NAT користејќи технологии за тунелирање STUN (Session Traversal Utilities for NAT) ICE (Interactive Connectivity Establishment).

Други значајни карактеристики вклучуваат IM (разговор), DTMF (RFC2833 и SIP INFO), говорна пошта, гласовно снимање, приказ на рамнотежа, протоколи за транспорт на ID на повикувач: UDP/TCP/TLS. Поддршка за DNS SRV-VoIP тунелирање и шифрирање (опционално/ автоматско)со избор на автоматско транспортирање:UDP/TCP/TLS/HTTP/VPN(VoIP преку HTTP)-peer-to-peer шифрирана VoIP-медиуми-интеграција VoIP-до-матичен бирач и интеграција со оригиналната листа на контакти... и многу повеќе

Приспособени конструкции за меки телефони се достапни за давателите на услуги на VoIP кои сакаат своја брендирана верзија на овој софтвер. Контакт [email protected]. Детали: http://www.mizu-voip.com/Support/Wiki/tabid/99/ тема/Прилагодено%20Android%20softphone/Default.aspx

Севкупно, MizuDroid SIP VOIP мекиот телефон за Android е одличен избор за секој кој бара сигурен, едноставен за употреба и богат мек телефон. Неговата компатибилност со различни SIP бирање, поддршка за повеќе сметки и ниска употреба на процесорот/батеријата го прави тоа идеален избор и за лична употреба и за деловни апликации. Достапни се и приспособени конструкции што го прави совршено решение за бизнисите кои сакаат да понудат сопствена брендирана верзија на овој софтвер. Контакт [email protected]. Детали: http:// www.mizu-voip.com/Support/Wiki/tabid/99/topic/Customized%20Android%20softphone/default.aspx

Целосни спецификации
Издавач Mizutech
Страница на издавачи http://www.mizu-voip.com/
Датум на издавање 2015-05-20
Датум на додавање 2015-05-20
Категорија Комуникации
Под категорија Алатки за СМС
Верзија 2.0.6
Барања за ОС Android
Барања Compatible with 2.3.3 and above.
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 166

Comments:

Најпопуларни