PlayZX for Android

PlayZX for Android 1.0

Android / Baltazar Studios, LLC / 9 / Целосни спецификации
Опис

PlayZX за Android е софтвер за продуктивност што ви овозможува да изберете од илјадници Sinclair ZX Spectrum игри и да ги играте преку приклучокот за слушалки за да ги вчитате на вашиот Speccy. Со овој софтвер, можете исто така да ги изберете вашите локални (на уредот) датотеки TAP или TZX, да ги конвертирате во звучни датотеки и да ги репродуцирате. На овој начин можете да вчитате игри не само за микро ZX Spectrum туку и за кој било друг ретро компјутер што има компатибилни аудио приклучоци.

Една од најдобрите работи за PlayZX е тоа што не е емулатор, што значи дека нема да ги игра тие игри. Наместо тоа, користи уникатен метод за вчитување игри на вашиот Speccy со конвертирање на TAP или TZX датотеки во звучни датотеки и нивно репродукција преку приклучокот за слушалки. Ова ја прави PlayZX алатка која мора да ја има за секој што сака ретро игри.

Со PlayZX, добивате пристап до илјадници Sinclair ZX Spectrum игри од различни жанрови како што се акција, авантура, решавање загатки и многу повеќе. Можете лесно да пребарувате низ овие игри користејќи го неговиот кориснички интерфејс и да ги изберете вашите омилени за играње.

Софтверот е дизајниран со едноставност на ум, така што дури и почетниците можат да го користат без никакви тешкотии. Сè што треба да направите е да го поврзете приклучокот за слушалки на вашиот уред со Android со влезната порта за аудио на вашиот Speccy со помош на соодветен кабел (не е вклучен), да ја изберете играта што сакате да ја играте на PlayZX и да притиснете „play“. Играта ќе почне да се вчитува на вашиот Speccy за неколку секунди.

PlayZX, исто така, поддржува локално прелистување датотеки за да можете лесно да ги најдете сите ваши зачувани датотеки TAP или TZX на вашиот уред без да морате рачно да ги пребарувате. Потоа можете да ги конвертирате овие датотеки во формат на звук користејќи ја вградената алатка за конвертор на PlayZX пред да ги репродуцирате на вашиот Speccy.

Друга одлична карактеристика на PlayZX е неговата компатибилност со други ретро компјутери кои имаат компатибилни аудио приклучоци. Ова значи дека ако поседувате други ретро компјутери како Commodore 64 или Amstrad CPC 464/6128, тогаш можете да го користите овој софтвер за да ги вчитате и нивните соодветни игри.

Во однос на рејтингот на содржината, PlayZX е оценет како „Сите“, што значи дека е погоден за сите возрасни групи вклучувајќи ги и децата под родителско водство.

Генерално, ако сте љубител на ретро игри и сакате лесна за употреба алатка за вчитување на игрите Sinclair ZX Spectrum на вашиот Speccy или други компатибилни уреди, тогаш не гледајте подалеку од PlayZx!

Целосни спецификации
Издавач Baltazar Studios, LLC
Страница на издавачи https://sites.google.com/site/baltazarstudios/
Датум на издавање 2015-10-04
Датум на додавање 2015-10-04
Категорија Софтвер за продуктивност
Под категорија Софтвер за управување со календарот и времето
Верзија 1.0
Барања за ОС Android
Барања Compatible with 2.3.3 and above.
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 9

Comments:

Најпопуларни