Change MTU for Android

Change MTU for Android 1.1

Опис

Change MTU за Android е моќен комунален софтвер кој ви овозможува да го промените MTU (Maximum Transmission Unit) на кој било адаптер на вашиот уред со Android. Оваа апликација е дизајнирана да ви помогне да ги оптимизирате перформансите на вашата мрежа со прилагодување на вредностите на MTU на различни адаптери како што се wlan0 за WiFi, ccmni0, ccmni1, ccmni2, ip6tnl0, lo, sit0 и tunl0.

Со Change MTU за Android, можете лесно да ги приспособите MTU вредностите на овие адаптери за да ги подобрите перформансите на мрежата и да ја намалите латентноста. Апликацијата обезбедува брз и лесен начин за промена на вредностите на MTU на кој било адаптер на вашиот уред. Откако ќе направите промени во поставките на адаптерот, тие ќе се зачуваат и ќе се применат автоматски.

Една од клучните карактеристики на Change MTU за Android е неговата способност автоматски да ги применува зачуваните вредности кога е вклучено WiFi. Ова значи дека откако ќе ги поставите претпочитаните поставки за секој адаптер, тие ќе се применуваат автоматски секогаш кога ќе се вклучи WiFi.

Покрај оваа автоматска функција, Change MTU за Android нуди и опционална опција „Запомни“ во апликацијата SuperUser со цел автоматски да се дозволи пристап. Ова осигурува дека корисниците не треба рачно да одобруваат пристап секогаш кога ја користат оваа апликација.

Важно е да се напомене дека оваа апликација бара root пристап за да функционира правилно. Затоа, од суштинско значење е корисниците да се осигураат дека имаат инсталирана апликација „суперкорисник“ како системска апликација пред да го користат Change MTU за Android.

Овој софтвер е опширно тестиран на MTK6575 и MTK6582 Rooted Devices, но тој е компатибилен и со сите други уреди. Нуди интуитивен кориснички интерфејс што го олеснува дури и за почетниците корисници кои не се запознаени со техничките термини како „MTUs“.

Генерално Change MTU за Android е одличен софтвер за помош што може да помогне да се подобрат перформансите на мрежата со оптимизирање на поставките на различни адаптери брзо и лесно без да се бара никакво техничко знаење или експертиза од корисниците.

Целосни спецификации
Издавач AMGSoft
Страница на издавачи http://www.thejavasea.com
Датум на издавање 2016-01-02
Датум на додавање 2016-01-14
Категорија Комунални услуги и оперативни системи
Под категорија Одржување и оптимизација
Верзија 1.1
Барања за ОС Android
Барања Root access
Цена Free
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 859

Comments:

Најпопуларни