Soil Mechanics for Android

Soil Mechanics for Android 5.3

Android / Two Minds Technology / 5 / Целосни спецификации
Опис

Soil Mechanics за Android е едукативен софтвер кој обезбедува комплетен бесплатен прирачник за Soil Mechanics со дијаграми и графикони. Тој е дизајниран да биде брз референтен водич за студенти и професионалци во областа на градежништвото. Апликацијата детално опфаќа 213 теми од Механиката на почвата, кои се поделени во 5 единици.

Апликацијата служи како одличен ресурс за оние кои сакаат брзо и лесно да научат за механиката на почвата. Тој носи важни теми, белешки, вести и блог на оваа тема, што го прави сеопфатна алатка за сите заинтересирани во оваа област.

Механиката на почвата обично е дел од доменот на градежништвото. Оваа тема се занимава со проучување на својствата на почвата и нивното однесување под различни услови како што се оптоварување, содржина на влага, температурни промени итн. Апликацијата ги опфаќа сите аспекти поврзани со механиката на почвата, вклучувајќи ги нејзините принципи, теории и апликации.

Корисничкиот интерфејс на Soil Mechanics за Android е едноставен, но ефикасен. Дизајниран е имајќи ги предвид потребите на студентите кои сакаат да научат за оваа тема без никакви проблеми или забуни. Апликацијата обезбедува лесна навигација низ нејзините различни делови кои вклучуваат Вовед во механиката на почвата, физичките својства на почвите, пропустливост и анализа на протекување итн.

Може да се најдат и детални информации за теми како што се параметрите на јачината на смолкнување и критериумите за неуспех; Анализа на порамнување на консолидација; Теорија за притисок на земјата; Анализа на стабилност на наклон итн., што ја прави идеална алатка и за почетници и за напредни ученици.

Дијаграмите и графиконите обезбедени во апликацијата се јасни и концизни што го олеснува разбирањето на сложените концепти од кога било досега! Со овој софтвер на дофат можете лесно да ги сфатите дури и тешките концепти поврзани со механиката на почвата без никакви тешкотии!

Покрај тоа што е одлична алатка за учење за студенти кои студираат градежништво или други сродни области како што се геотехничко инженерство или наука за животната средина; Soil Mechanics за Android, исто така, служи како вреден ресурс за професионалци кои работат во овие области на кои им е потребен брз пристап до информации за различни аспекти поврзани со механиката на почвата.

Севкупно, ако барате лесен за употреба едукативен софтвер кој обезбедува сеопфатна покриеност на сите аспекти поврзани со механиката на почвата, тогаш не гледајте подалеку од Механика на почвата за Android!

Целосни спецификации
Издавач Two Minds Technology
Страница на издавачи http://www.faadooengineers.com
Датум на издавање 2017-05-17
Датум на додавање 2017-05-17
Категорија Образовен софтвер
Под категорија Софтвер за е-книги
Верзија 5.3
Барања за ОС Android
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 5

Comments:

Најпопуларни