Google Find My Device for Android

Google Find My Device for Android 2.0.014

Опис

Дали сте уморни од постојано погрешно поставување на вашиот уред со Android? Дали се грижите за безбедноста на вашите лични податоци доколку паднат во погрешни раце? Не гледајте подалеку од Google Find My Device, врвниот безбедносен софтвер за уредите со Android.

Порано познат како Управник со уреди со Android, Find My Device е обновен и подобрен за да обезбеди уште повеќе функции и функционалност. Со оваа моќна алатка на дофат на раката, можете лесно да лоцирате изгубен или украден уред и да ги заштитите вашите податоци од љубопитните очи.

Една од клучните карактеристики на Find My Device е неговата способност да ви помогне да го лоцирате вашиот телефон, таблет или часовник. Без разлика дали сте го оставиле дома или сте го фрлиле некаде додека сте на пат, овој софтвер може точно да ја одреди неговата локација на мапа за да можете брзо и лесно да го вратите.

Но, што ако вашиот уред е во близина, но само надвор од видното поле? Нема проблем - Најдете го мојот уред, исто така, ви овозможува да репродуцирате звук на вашиот уред од далечина. Оваа функција е особено корисна ако погрешно сте го сместиле телефонот во преполна просторија или под некој мебел.

Се разбира, понекогаш не е доволно да се најде изгубен уред - особено ако некој друг го подигнал. Тоа е местото каде што ни се корисни безбедносните карактеристики на „Најди го мојот уред“. Можете далечински да ги заклучите или избришете сите податоци од вашиот уред за да спречите неовластен пристап. Дополнително, постои опција за прикажување порака на заклучениот екран со инструкции за тоа како некој што ќе го пронајде телефонот може да ве контактира.

За ефикасно користење на овие функции, Find My Device бара одредени дозволи од корисниците. На пример, потребна е дозвола за локација за софтверот да може точно да ја прикаже моменталната локација на мапите. Потребна е дозвола за контакти за да може оваа апликација да има пристап до адресите на е-пошта на корисниците поврзани со нивните сметки на Google.

Севкупно, Google Find My Device нуди мир на умот за секој што многу се потпира на своите уреди со Android за работа или лична употреба. Со неговиот лесен за користење интерфејс и моќните способности како далечинско заклучување/бришење на опциите за податоци заедно со лоцирање уреди преку мапи и звуци; оваа апликација гарантира дека информациите на корисниците остануваат безбедни дури и кога тие не се околу нивните телефони/таблети/часовници!

Целосни спецификации
Издавач Google
Страница на издавачи http://www.google.com/
Датум на издавање 2017-09-01
Датум на додавање 2017-09-01
Категорија Безбедносен софтвер
Под категорија Софтвер за следење
Верзија 2.0.014
Барања за ОС Android, Android 4.0
Барања Android 4.0 and up
Цена Free
Преземања неделно 31
Вкупно преземања 1722

Comments:

Најпопуларни